Årets første dager tilbringes ved Urbanova og Playa del Saladar, en liten perle rett syd for Alicante. Her er det en stille og rolig atmosfære. Bilen står parkert så og si på stranda, det eneste som bryter roen er flyene som kommer og går på Alicante flyplass. Akkurat dette med flyene plager oss ikke så mye, det er egentlig bare interessant å observere hvor mange som kommer og går. Mye Ryanair, men også en del Norwegian med skandinavere som ønsker seg et lite avbrekk fra den norske vinteren.

Vi har hatt en utrolig hyggelig siste del av Desember, julefeiring i Torrevieja og nyttårsfeiring med venner fra Norge på Punta Prima. Det er mange fine steder å fricampe i området, noe som av og til er veldig behagelig for å komme seg vekk fra de mest befolkede stedene. Her på Playa del Saladar traff vi igjen norske bobilvenner som vi også sto sammen med på Cala Reona når vi besøkte nasjonalparken Calblanque.

Flott plassering på Playa del Saladar

Playa del Saladar

Her skjer det egentlig ikke så mye, stedet består stort sett av en lang strand med en flott strandpromenade og Urbanova, en liten urbanisasjon. Langs strandpromenaden er det noen gode og hyggelige restauranter hvor man kan slenge seg ned for en matbit eller noe å drikke. Selve plassen hvor bobilene står parkert er enkelt og greit en stor parkeringsplass i forbindelse med stranden. Det betyr at vi våkner til spektakulære soloppganger, og sovner til bølgebrus.
Dette er nok ikke stedet for action, men et sted hvor vi kan senke skuldrene litt, og planlegge videre tur.

Dette er koselige innslag, det er ofte stangfiskere på stranda

Videre sydover

Etterhvert setter vi kursen videre sydover, og kommer til å besøke noen av de stedene vi var innom tidligere i år, bl.a. Granada. Vi skal også en tur nedom Tarifa, Finn er fremdeles fast bestemt på at han skal lære seg å kite, og det vil han gjøre i Tarifa. Det blir jo spennende å se hvordan det vil gå. Tone kommer nok til å dokumentere dette både med film og bilder 🙂

Uterestauranten på stranden er tom, men her er det nok et yrende liv om sommeren

Landgangene ligger pent sammenrullet på stranden frem til sesongen starter igjen

Vi ser også rett over til Alicante

Dette er nok lastet med feriestemte turister.

Translate »