Da er vi på rullen igjen. Etter å hatt en god periode i området Torreviejaområdet er vi i gang med andre halvdel av Europaturen vår. Nå ruller vi videre sydover mot Tarifa. Det er mye å se og oppleve underveis, og vi tok en liten avstikker.

Denne gangen har v i video først 🙂

Bateria de Castillitos

Her ligger det et gammelt festningsanlegg som ble bygget mellom 1933 og 1936. Anlegget domineres av to kjempestore kanoner, og bygningene er i litt Disney/middeladeraktig stil med tårn og skyteskår. Anlegget ble nedlagt som millitær installasjon i 1994. I 2009 ble alt restaurert, og stedet er nå en turistattraksjon, og fredet som nasjonalhistorisk arv, og i 2013 ble batteriene nominert til tittelen «Spanias beste turistmål».

Spennende landskap

Ser nesten ut som den Kinesiske mur

Bygningene er tatt godt vare på

På veien opp til kanonene passerer vi mange av disse bygningene

Nesten litt Disneyaktig

Kanonene

Kanonene er av merket Vickers-Armstrong, model 38.1 og har 15″ kanonløp med lengde på 17 meter. Disse kunne skyte et prosjektil på 1 tonn. Rekkevidden på dette gigantiske prosjektilet var 35 km.

Heftige dimensjoner

Inne i utkikken er det skisser av båter, kanskje de som er senket?

Kanonløpet er 17 meter langt

Det har nok vært et kraftig drønn når prosjektilet på 1 tonn har blitt avfyrt

Utsikten fra en av kanonene

Veien opp

For å komme opp til dette anlegget må man kjøre på veldig smale og svingete veier langs fjellsider og stup. Dette er kanskje ikke stedet for nervøse sjåfører. Det er dårlig med sikring og møteplasser, og noen steder er det svimlende langt ned. Velger man å ta turen blir belønningen en fantastisk utsikt over havet, Cartagena og kyststripen.

Bolnuevo

Vi fricampet ved de kjente fjell/sandskulpturene ved stranden i Bolnuevo. Dette er naturlig formede sandsteinskulpturer etter millioner av år med erosjon fra vind, sand og vann. Formasjonene inneholder en blanding av silisium og aluminium. Stedet går under navnet «Det fortryllede landskap», og er absolutt verdt å få med seg om man er i nærheten.

Steinformasjoner i morgensol

Spennende landskap

Tone må ta dette i nærmere øyensyn

Litt Grand Canyon look

Translate »