I Januar 2018 startet vårt bobileventyr. Vi hadde snakket og drømt om hvordan det ville være å leve i en bobil på heltid, rett og slett være heltids digitale nomader. Bilen var allerede kjøpt inn i Oktober 2017, så vi hadde fått ett lite innblikk i bobillivet. Allerede fra dagen vi hentet bilen startet planleggingen av en to måneders tur rundt i Europa.

20 Januar 2018

Bilen er pakket for langtur, vi har alliert oss med familie som skal ta inn post, se etter huset vårt, og ta inn posten. Vi låser døra og rygger ut fra gårdsplassen, og legger ut på en reise som skal endre livet vårt totalt. Vi legger turen nedover i Europa, kjører gjennom Danmark, Tyskland og Frankrike. Vi fortsetter nedover kysten av Spania, helt ned til Tarifa som ligger syd for Gibraltar. Herfra fortsetter vi nordover igjen mot Sevilla før vi kjører vestover til Algarvekysten. Fra Cabo Sao Vicente og Sagres, det sørvestligste punktet på fastlands Europa fortsetter vi oppover kysten av Portugal til vi igjen kjører inn i den nordlige delen av Spania med sin flotte kyststripe ut mot Biscayabukta. Her følger vi kysten inn mot Frankrike igjen hvor vi bl.a besøker Normandie. Herfra tusler vi videre nordover gjennom Belgia, Nederland og Danmark. Etter 60 dager på tur parkerer vi bobilen på gårdsplassen vår i Sandefjord.

To dager i huset

Jupp, etter to dager i huset lengtet vi bare ut i bilen igjen. Bilen hadde vært hjemmet vårt de siste to månedene, og huset føltes på en måte litt fremmed. Vi var blitt vant til, og veldig komfortable med det minimalistiske livet vi hadde hatt de siste to månedene. I bobilen hadde vi med oss kun det som var nødvendig, hverken mer eller mindre. Minimalismen var blitt en del av hverdagen, og alle «tingene» var byttet ut mot opplevelser og møter med hyggelige og interessante mennesker fra hele Europa.

Beslutningen tas, vi selger huset!

Som sagt, etter bare to dager i huset så var vi på plass igjen i bilen. Det var her vi ønsket å være. Vi tar en rask beslutning om at huset skal selges, og allerede i Mai er huset solgt og nye eiere er på vei inn. Nå er bobilen hjemmet vårt, og vi kan fortsette med det livet vi etterhvert har lært å sette så stor pris på. Vi planlegger å være sommerhalvåret i Norge, og vinterhalvåret i litt varmere strøk. Det var en del ting som skulle på plass, hvordan løser vi dette med å ha adresse i en bobil? Løsningen på dette kan du lese her. Alle praktiske ting har løst seg på en enkel og grei måte.

Jobbe fra bilen – vi må ha nett

Vi er så heldige at vi kan jobbe fra hvorsomhelst så lenge vi har nett. Det er jo ikke gratis å bo i bobil heller, og ingen av oss er pensjonister. Vi har et velfungerende oppsett i bilen, to systemer, rutere fra både Telia og Telenor som gjør at vi stort sett har god dekning uansett hvor vi måtte befinne oss i Europa. Her er også erfaringen nå fra denne turen at ingen av disse, hverken Telia eller Telenor er «best». De oppfyller hverandre ganske bra, der Telenor har dårlig dekning er som regel Telia bra, og der Telia ikke fungerer så har vi som regel nett på Telenor ruteren. Etter å ha kjørt rundt i store deler av Europa er erfaringen at dette er 50/50, og ingen av systemene er «best». De er like bra/dårlige begge to.

Helsemessig gevinst

For Tone som sliter med sine senskader etter kreftbehandlingen, både direkte fysiske plager i forb. med nevropati, og det både cellegift og stråling har gjort med utholdenhet og konsentrasjon er dette livet helt perfekt. Det er en helt klar og merkbar forbedring når hun er i et varmere klima på vinteren. Kombinasjonen varme og lett mosjon gjør underverker for oss begge, det er nemlig veldig kort vei ut i naturen fra en bobil. Det er enklere å holde seg i aktivitet.

Fast plass til bobilen i Norge

En av de tingene som Tone var mest opptatt av var å ha en «base». Et sted vi kunne kalle for hjemme. Som heltidsboere i en bobil kan nok raskt tilværelsen føles litt rotløs. Vi valgte derfor å leie en sesongplass på Granholmen Camping i Sandefjord. Denne campingplassen ligger bare et par kilometer unna der vi hadde huset, og her kunne familie og venner komme på besøk. På Granholmen har vi en fantastisk plass hvor vi har bygget en stor og god platting som vi bare kan rygge inntil. Her kan vi ha utemøbler, grill osv. Akkurat som «hjemme». Adkomsten til vår platting er med egen innkjørsel, så vi forstyrrer ingen når vi kjører ut og inn. En perfekt løsning. Les gjerne om dette her i posten «Basecamp Granholmen».

Ny Europatur

Etter en flott sommer på Granholmen la vi ut på vår neste Europatur. Denne gangen skulle vi farte rundt i Europa i seks måneder. Vi satte igjen kursen mot middelhavet. Vi har besøkt Korsika, kjørt nedover vestkysten av Italia fra Livorno, krysset Messinastredet, kjørt Sicilia rundt før vi igjen dro over Messinastredet og kjørte hele østkysten av Italia opp til Mantova. Fra Mantova dro vi til Genova hvor vi tok ferge til Barcelona. Fra Barcelona har vi fulgt kysten nedover til Tarifa. I skrivende stund er vi litt over halvveis, og du verden for noen opplevelser vi har hatt så langt! Spennende steder, og møter med mennesker. Nye vennskap knyttes. Vi gleder oss til fortsettelsen!

I dag feirer vi et år i Bobilen – måtte det bli mange fler med nye opplevelser!

Translate »