Vannsport er gøy, men hvis man ikke er ute etter like mye fart og spenning som kiting, så er Padlebrett eller SUP (Stand-up-paddle) et godt alternativ. Her får man trent styrke i hele kroppen, balanse og koordinasjon. Å padle på tur på vannet er både spennende og godt for kroppen. Gøy er det også.

Tarifa er jo kjent for vind, men noen dager er det nesten vindstille også. Da så jeg mitt snitt til å prøve meg på bølgene. Etter noen vaklende forsøk med nærkontakt med vannet begynte det å gå seg til. Jeg startet med å sitte på knærne, så stå på knærne og padle og så var det å reise seg opp. Joda, det ble noen festlige fall i vannet, men etterhvert gikk det bedre. Øvelse gjør mester. Våtdrakt og sokker gjør jo også sitt til at man ikke fryser. Nå startet jeg jo også på bølgene, så da blir nok stille vann mye enklere. Uansett, jeg er i gang og gleder meg til fortsettelsen.

En oppblåsbar SUP kan bæres på ryggen og ned til vannet

Passer for de fleste

Det finnes kurser på dette også, men de er vanligvis ikke mer enn på 2-3 timer. Jeg så noen videoer på youtube og tenkte kjekt at dette skal jeg nok klare uten kurs. De fleste klarer å komme opp på brettet i løpet av en time eller to, – iallfall hvis det er relativt flatt vann med ikke for mye bølger. Bølger gjør det selvsagt endel mer krevende. Brett, årer og utstyr finnes i mange varianter og prisklasser. Jo bredere brettet er jo mer stødig blir det. Hvis man er ute etter fart bør man nok velge et smalere brett. Yoga på brett er også populært. Her er mange muligheter altså.

Klar for å test ut nye ferdigheter…:-)

Ut i bølgene..

Først trene litt ved å stå på knærne og padle, og det gikk jo fint 🙂

Etterhvert litt tøffere, og opp å padle stående 🙂

Bobil og SUP og kiting

Siden det finnes oppblåsbare padlebrett er dette perfekt til å putte i garasjen i bobilen. Brettet pumpes opp til det blir like hardt som et som er massivt. Vi har da begge alltid har en artig aktivitet når vi parkerer i nærheten av vann. Det er flott å padle på innsjøer, fjorder, rolige elver og på sjøen. Laguner eller viker med rolig vann er fint. Dette passer selvsagt også bra sammen med kiting. Hvis det blåser er det flott for Finn å kite.  Så nå planlegges nå bobilturene til steder hvor det er mulig å både padle og kite. Vi kommer til å sjekke ut steder langs kysten i Spania og Portugal. I tillegg er det mange flotte muligheter til både padling og kiting i Norge som vi gleder oss til å teste ut til sommeren.

…og plask, der ble det et lite bad, men pyttsan, da er det bare å klatre opp igjen.

Sliten, men fornøyd 👍

Siden vi er litt rastløse og liker å finne på ting framfor å bare sitte stille har vi nå begge funnet hver vår vannsport som kan berike vår tilværelse enda mer. Det er jo artig å ha aktiviteter som kan kombineres med bobillivet. Vi får masse god morsjon, frisk luft (og vann…), mye moro og så treffer vi også mange nye og spennende mennesker av alle aldre og nasjonaliteter som holder på med ulike vannsporter. I vår alder er det viktig å holde kroppen igang med aktiviteter som stimulerer smidighet, styrke og balanse. Da holder vi oss i bedre form og føler oss også yngre. Anbefaler alle å prøve dette!

Så blåste det opp igjen, og da var det Finn sin tur til å kite igjen 🙂

Translate »