Da var vi plutselig i Torremolinos. Det kommer familie på besøk spredt utover måneden, så her blir vi mer eller mindre frem til slutten av Februar. Noen avstikkere blir det mellom besøkene, en tur ned til Tarifa for å Kite litt mer + en utflukt litt innover i landet som etterhvert kommer som en egen bloggpost.

Ingen av oss har vært i Torremolinos tidligere, og vi valgte å booke plass på Camping Torremolinos. En helt grei Camping som ligger 10 minutters gange fra Los Alamos stranden. Skal man inn til «gamlebyen» må man beregne litt bedre tid, det er en spasertur på ca. 3 km. Etter å ha gått et par ganger frem og tilbake, fant vi ut at det enkleste for å komme seg kjapt og billig inn til byen var å ta toget. Stasjonen Los Alamos ligger bare 5-10 minutter unna campingen, og det går tog begge veier 3 ganger i timen. Billetten koster 3.60 Euro tur/retur, og kjøpes på automat på stasjonen. Ønsker man å ta en taxi, koster dette ca. 20 Euro tur/retur. Ta godt vare på billetten, det er ikke noen som sjekker billetten på toget, men når man kommer frem til Torremolinos stasjon må billetten brukes for å komme ut fra stasjonen. Samme systemet som på flytoget.

Jernbanestasjonen ligger bare 5 minutters gange fra campingplassen. Her går det tog til sentrum, Malaga og Fuengirola

Strandpromenaden

Det er absolutt verdt å ta spaserturen fra campingen langs strandpromenaden inn til byen. Det er flott tilrettelagt med små parker og restauranter. Alle restaurantene har denne typiske stålbåten utenfor hvor det fyres bål og grilles sardiner på spyd.

Aller restaurantene langs strandpromenaden har slike små båter hvor de fyrer bål av olivenrøtter og griller sardiner på spyd

Her er det trivelig å sette seg ned for en liten pitstop underveis for en liten matbit og noe å drikke. På denne tiden av året er det ikke så mye som skjer hverken på stranden eller langs strandpromenaden, men vi kan forstille oss hvor livlig det er her i høysesongen. Strandpromenaden i Torremolinos løper langs nesten hele byens kyststrekning.

Gamlebyen – det historiske sentrum

Calle San Miguel er den mest kjente gaten i Torremolinos historiske sentrum der den krysser hele den gamle bydelen. Her er det et yrende liv, og man finner alle typer butikker. Er man i litt shoppingmodus er det mange spennende tilbud. Gaten er kun åpen for fotgjengere, så her kan man vandre rundt og kose seg uten støy fra trafikk. Det er også et hav av restauranter og barer i dette området. I enden av Calle San Miguel finner vi San Miguel kirken som ble bygget i det 18 århundre.

Kirken San Miguel ligger ved enden av Calle San Miguel

Rundt kirken er det også mange spennende små gater hvor man kan gå på oppdagelsesferd og utforske all de små butikkene

Koselige butikker i handlegaten

Trappene fra strandpromenaden og opp til Calle San Miguel er fint dekorert

Nesten fristende med et lite bad 🙂

Her er det nok fullt trøkk om sommeren. Torremolinos er jo kjent som en av de virkelig store turistbyene i Spania

Torremolinos

Selve navnet på byen stammer fra et tårn som ligger nederst i Calle San Miguel mot strandpromenaden. Tårnet ble i utgangspunktet brukt som utkikkstårn i forbindelse med forsvar av byen. Tårnet het frem til 16 århundre «Torre De Los Molinos», derav navnet «Torremolinos»

Torre De Los Molinos som har gitt navnet til byen

 

Litt video:

Translate »