Fra Torremolinos er det enkelt å komme seg til både Fuengirola og Malaga med tog. Toget er det samme som vi har benyttet oss av når vi skal inn til Torremolinos, og det er avgang i begge retninger tre ganger i timen. For å utforske litt mer av nærområdet bestemte vi oss for å ta en dagsutflukt til Malaga.

Malaga

Malaga er ingen liten by, og i følge wikipedia er den Spanias femte største med folketall på rundt 580.000. Legger man til forstedene er folketalle godt over en million. Malaga er rik på historie, men er også en veldig moderne by. Det er mange historiske bygninger og god blanding med det litt mer nye.
I byen er det også gode muligheter for shopping i den kjente handlegaten Calle Marques de Larios, som på folkemunn heter Larios. Her finnes butikker med alle de kjente spanske merkevarene som Zara, Mango og Behrska.

Calle Marques de Larios – Malagas hovedgate for shopping

Malaga har også en typisk «gamleby» Her det mange trange smug med restauranter og butikker

Som vanlig i Spanske byer er det dusinvis med barer og restauranter, og nede i havneområdet er det fint å sitte en solfylt dag og nyte en god tapas med tilhørende godt drikke. Her kan man bare sitte og nyte stemningen og den gode maten.Det mektige fortet Alcazaba ligger i Malagas historiske sentrum, i nærheten av havnen, og er en av byens viktigste severdigheter. Derfra har du en fantastisk utsikt over havnen og byen.

Det er en flott havn i Malaga med gode restauranter lang bryggekanten

Fortet Alcazaba – Herfra har man en fantastisk utsikt over hele byen

Utsikten nordover fra Alkazaba

Hop on – hop off Sightseeing buss

Dette synes vi er en flott måte å bli kjent i de store byene på. Et kart med de viktigste severdighetene og kjørerute får du utlevert når du kjøper billett, og da kan man bare hoppe av på de stedene man har lyst til å ta en nærmere titt. Vi gjorde også dette i Malaga, og det koster ikke mer 20 Euro pr. person, og da kan man kjøre rundt hele dagen. Utgangspunktet for disse bussene i Malaga er rett utenfor jernbanestasjonen, så den er lett å finne. Man får også utdelt ørepropper slik at man kan lytte til informasjon om de forskjellige stedene man passerer underveis. Kjekt.

De røde bussene er et supert tilbud som gjør det lett og komme seg rundt til de forskjellige severdighetene

Catedral de Malaga er byens største og viktigste kirke

Catedral de Malaga er byens største og viktigste kirke sett fra en annen vinkel

Ting å gjøre

Er man ikke av den typen som liker å gå på museum eller besøke gamle festninger og katedraler, ja da finnes det mange andre morsomme ting å foreta seg i Malaga. En av de tingene man bør få med seg er Antigua Casa De Guardia. Dette er en slags bodega/café som ble startet av D. José De Guardia i 1840. Her står vinfat stablet på rekke og rad, og man kan kjøpe glass med vin som tappes direkte fra fatet. For hvert glass man drikker skriver vinservitøren prisen med kritt på disken. Selve stedet ser vel omtrent likt ut som det gjorde i 1840. Her løses de fleste verdensproblemer over et glass god vin. Malaga var også favorittbyen til H.C. Andersen, og han har helt sikkert vært innom her ved flere anledninger. En utrolig morsom opplevelse.

Antigua Casa De Guardia – Dette er døren inn til bodegaen. Ikke lett å finne om man ikke vet om at den er der

Antigua Casa De Guardia – Dette åpenbarer seg så snart man er innenfor døren

Antigua Casa De Guardia – Her er det bare å velge og vrake…

Antigua Casa De Guardia – Prisen på det man drikker skrives enkelt og greit med kritt på disken

En ny utgave av Hard Rock Café er også under bygging nede på havneområdet vis á vis Pompidousenteret, og her kommer det helt sikkert til å bli mye morsomme aktiviteter i fremtiden. Er man strandløve så finnes det også gode muligheter for dette. Det er til og med et eget område kiting og vannsport.

Nye Hard Rock Café i Malaga – Vis á vis Pompidou senteret

Til slutt et lite videosammendrag:

Translate »