Mer enn et år i bobil og meste parten av tiden på reise gjør noe med en. Dette livet har lært oss mye og gitt oss perspektiver vi ikke hadde sett for oss. Vi har nok forandret oss på mange vis etter hva vi har erfart og hvilke mennesker vi har møtt i løpet av denne tiden. Endringene er absolutt til det bedre og har beriket livet vårt. Verdisynet vårt har blitt revidert etter at vi funnet ut hva som er viktig for oss. Andre har andre preferanser, slik er det jo – hver og en må finne sin vei til det livet man ønsker seg. Man kan ikke leve livet etter andres forventninger.

For oss er lykken å være sammen, en god atmosfære, hyggelige møter, riktig vind, deilig temperatur, gleden i det enkle livet uten for mye forventning og stress. Ta dagene som de kommer og nyte hvert eneste øyeblikk av dem. For tiden er plassen ved Tarifa vårt lille paradis. Her senker roen seg og vi føler takknemlighet over å bare å kunne være her. Her kan vi lytte til fuglesangen, betrakte kuene som rusler forbi, sjekke vinden og bølgene for å se om det er gode forhold for kiting eller padling. Stort bedre blir det vel ikke?

Deilig utsikt 🙂

Etter å ha startet med kiting og SUP føler vi at vi har tilført noe riktig i livet. Her får både hodet og kroppen utfordringer med å lære seg nye ferdigheter. Dette er virkelig moro og gir gode følelser av mestring når man får det til. Når vi ikke får det helt til, så lærer man også av det, og da er det bare å prøve igjen. Vi føler oss bedre og sprekere enn på lenge. Det å gjøre noe som kanskje ikke er så vanlig for folk midt i 50 åra beviser vel også at man er ikke eldre enn man føler seg og at det meste sitter i hodet. Vi vil ikke la oss forgubbe eller «forkjærringe». Vi vil heller gjøre ting som gjør at vi holder oss unge lengre. Dessuten treffer vi mange mennesker som driver med det samme. De er sunne og spreke, glade og avslappet. Det er mye fokus på å leve i pakt med naturen – ikke mot den. Kanskje ikke så rart når man er i nærkontakt med bølger, vind og strand. Dette er både unge og eldre som har valgt å søke lykken i livet borte fra storbymas, karrierejag og høy sigarføring.

Padling gir både fred, moro og trening

Det folk angrer mest på i livet når det går mot slutten er at de ikke levde livet til fulle utifra egne ønsker, men bare det som var forventet av andre. De angrer også at de ikke tillot seg selv å være mer lykkelige, de skulle jobbet mindre og brukt mer tid på familie og gode venner. Det er lurt om man kan komme til den erkjennelsen litt tidligere. Vi føler at livet vårt har tatt en god retning mot en mer harmonisk, sunnere og lykkeligere hverdag. Veien blir til mens vi går og korrigeringer kommer naturlig etterhvert. Å ta seg tid til å kjenne etter hva neste steg er uten å fokusere på et mål langt der framme kan nok være greit. Målet endrer seg etterhvert som erfaringene bygger seg opp. Prosessen er både spennende og interessant. Ting som var viktige i går er ikke alltid like viktige i morgen hvis det skjer noe nytt og inspirerende i dag. Å akseptere forandring er nødvendig og det medfører ofte nye gleder.

Kite i solnedgang

Translate »