Rundturen vi har mens vi venter på mer familiebesøk inkluderer også en tur på kongens lille vei, Caminito del Rey. Tidligere ble denne kalt den mest skremmende veien i verden, og ble stengt i 2001 etter at 5 mennesker falt ned og døde. Veien ble da restaurert og gjenåpnet i trygg utgave 28. mars 2015.

En flott rundtur med opplevelser!

Spennende stoppested

Er man med bobil i området Andalucia, så er denne runden perfekt for en liten 3-4 dagers utflukt, og alt er innenfor noen få timers kjøring. Caminito del Rey ligger bare 5 mil nord for Malaga. Skal man ta turen på denne spektakulære ruten anbefales det å kjøpe en tur med guide på forhånd. Det kan være lang ventetid om man skal gå turen alene. Vi valgte å bo på Camping Parque Ardales, en koselig campingplass inne i et skogholt. Det er trangt på campingen, og for første gang klarte vikke å få plassert bilen på anvist plass. Plassen var stor nok, men bakken var såpass bratt at overhenget subbet. Løsningen ble å stå rett på utsiden av porten, men fremdeles innenfor bommen. Dette er jo helt greit med tanke på at vi er relativt selvforsynt med det meste. Fra campingen til møteplassen for turen til Caminito del Rey er det en spasertur på ca 20 minutter.

Godt parkert på Parque Ardales

Tone gleder seg til Caminito del Rey

Området er vakkert

Møtestedet for turen til Caminito – kun 20 minutter å spasere fra campingen

Tunellen som er starten på denne spektakulære turen..

Caminito del Rey

Veien ble bygget i perioden 1901 til 1905, og ble brukt til å frakte materialer og arbeidere mellom de to kraftverkene på hver side av El Chorro vannfallet. I 1920 ble stien som den gang ble omtalt som «verdens farligste vei» offisielt åpnet av Kong Alfonso XIII. Caminito er i dag en av Spanias underverker.

Dammen ved starten

Litt høyere puls når vi vet at vi skal innover der

Det er ganske langt ned…

Den nye Camino er trygg!

Spennende å gå her..

Tone koser seg, blid som ei sol 🙂

Veien snirkler seg langs fjellsidene

Veien/stien er ii utgangspunktet laget med sand og sement, og holdt på plass av jernbraketter og jernbaneskinner. Veien ble med årene mye dårligere, sementen smuldret, og jernet rustet. I 2001 var veien i en veldig dårlig forfatning, og 5 mennesker falt ned og omkom. Da besluttet myndighetene å stenge veien for adkomst.

Kongens bro. Ryktet sier at kongen gikk hele strekningen, noe som ikke er riktig.Dagen han var der, var det øs pøs regnvær, og han kjørte tog inn til denne broen, spaserte 50 meter frem og tilbake.

Igjen, flott natur

Denne fjellveggen er populær blant fjellklatrere

En fjellklatrer på vei opp fjellveggen

Her ser vi rester av den gamle veien under den nye

Titt tei 🙂

Man kan gå ut på et glassplatå. Her er det 100 meter rett ned i juvet under

Restaurering ble iverksatt, og veien ble gjenåpnet i 2015. Siden gjenåpningen har Caminito blitt en stor attraksjon, og gir gode inntekter samt mange arbeidplasser til regionen. Området er også et naturreservat med et rikt plante, dyr og fugleliv.

Broen, kanskje den mes fotograferte delen av Caminito

Igjen rester av den gamle farlige veien

Den siste broen er en slags «Grand finale» på turen. Her blåste det godt, og broen beveget seg i vinden

Broen ved avslutningen

Kuuult, her har vi gått…

Vi hadde en fantastisk tur, og dette går inn i minneboka som et høydepunkt.

Og til slutt, et lite videosammendrag:

Translate »