Etter å ha slåss med meterhøye bølger i Tarifa, tenkte vi at det kunne være fint å bruke siste delen av turen vår på å besøke de fantastiske lagunene som finnes i Portugal. Det nærmer seg raskt hjemreise, vi har bare tre uker til rådighet før vi må sette kursen nordover. Det føles nesten litt rart etter å ha vært på tur i et halvt år, tiden har gått så alt for fort. Hensikten med å både kite og padle på disse lagunene er at vannet er flatt og fint, selv om de blåser 15 sekundmeter. Det er også mer eller mindre «stådybde» hele veien, så det er fint å slippe å brenne så mye energi med å trene i store bølger. Det blir mer tid til å finslipe teknikkene, og samtidig bruke mindre energi til bodydrag i store bølger når brettet av og til mistes.

Klar til å launche kite på lagunen

Lagoa de Alvor

Som navnet sier er dette en lagune som ligger ved Alvor, eller den ligger midt mellom Alvor og Lagos på Algarvekysten. Lagunen er kjent for vannsport, kiting, paddleboard og windsurfing. Sommerhalvåret er det mest hektiske med relativt mange kitere, men på denne årstiden er vi mer eller mindre alene. For oss er det en stor fordel nå som vi fremdeles er i «læringsfasen». En annen stor fordel er at det er kun sand, altså ikke noe man kan slå seg på om man faller.

Fantastisk plass!

Står ganske fint parkert her ved lagunen også. Husene til høyre for bilen er Lagos Kiteclub

Endelig hadde jeg noen gode turer på flatt vann

 

Tidlig på dagen i dag var det fantastiske forhold for kiting, vindstyrke på 12 -15 sekundmeter og flatt vann. Greit å få testet 8 Kvadratmeter kiten min også. Litt senere på ettermiddagen løyet vinden, og det ble fine forhold for Tone som hadde lyst til å øve seg litt på paddleboard, og i dag imponerte hun stort. Hun har jo ikke brukt brettet siden vi var i Tarifa, og det er ikke så enkelt å lære seg teknikken i bølgene som er der. Her på lagunen gikk det kjempebra. 5 gode turer stående padling uten å falle av brettet en eneste gang, imponerende!

Tone pakker ut brettet

Getting ready.

Balansen er på plass

Øvelse gjør mester

Hmmm, kanskje prøve å padle litt motstrøms også….

Mestringslykke!

OOps, det var langt ut…

Som nevnt, lagunen ligger mellom Alvor og Lagos, og vi tok en liten byvandring i Alvor som viste seg å være en koselig liten by. Det er tydelig at byen er et typisk vannsportsted, det er mye restauranter og andre utesteder med dette som tema.

Vindretningen bestemmer hvilken side av lagunen som er kitebar, og det tar ca. en halv time å kjøre rundt hele.

Så tilslutt noen bilder fra Alvor

Gate i Alvor

Lagunen sett fra byen

En «popular» båt

Slike langanger er det i hele området. Fint når man skal gå tur

Translate »