Vi hadde egentlig tenkt oss en tur innom Cádiz, men etter å ha rotet oss inn i sentrum og havnet midt i et typisk spansk marked som på en måte sperret alle innkjørsler til campingen skrinla vi det besøket. Cádiz vil ligge der til neste år også, og da er det nye muligheter. Etter en liten diskusjon om hvor vi skulle kjøre videre på vår tur nordover, falt valget på San Sebastian. Byen ligger innerst i en liten bukt mot det cantabriske hav, og er et samlingspunkt for matglade mennesker. San Sebastian er faktisk den byen i verden som har høyest konsentrasjon av Michelin stjerner. I tillegg er det dusinvis av gode pinxosbarer, noe av grunnen til at vi ville stoppe her igjen.

Sol og varme

Sist vi besøkte San Sebastian var det kaldt, ja det var såpass kaldt at vi måtte kle oss med boblejakke, lue og votter. Men nå er det annerledes, selv om dette besøket er omtrent på samme tiden som i fjor. Nå skinner solen, det er 20 grader, det blomstrer og spirer overalt. Dette gir en helt annen opplevelse enn vind og sludd. Som sist sjekket vi inn på Camping Igueldo, en campingplass som er av god kvalitet litt utenfor selve bykjernen. Det er litt langt å gå inn til sentrum, men bussen, som forøvrig stopper rett utenfor porten til campingen, har avgang hver halvtime.

Sølvpilen godt parkert på Camping Igueldo

Rett utenfor campingen går det buss ned til sentrum hver halvtime

Da var vi i sentrum etter en busstur på 20 minutter

San Sebastian

Vel nede i byen var det bare å rusle i vei. Her er det nok av ting å gjøre, shopping, god mad og rusleturer. Denne gangen var også veldig heldige med været, så det var mulig å kaste jakka. Etter å ha vandret litt rundt og tatt inn atmosfæren, var det på tide å begi seg inn i gatene hvor vi kunne finne pinxosbarene.

Bukta i San Sebastian er flott når solen skinner

Her er det også folk som koser seg på paddleboards

Lekeplass på strandpromenaden

Det finnes noen slike store plazaer, minner litt om Barcelona

Koselige smale smug

Det er mange av disse barene å velge mellom, og alle har fantastisk god mat. Det kan være vanskelig å velge, men det som er fint er at man kan spise bare litt på hver bar før man rusler videre til neste.

På tide med litt mat. I disse smugene ligger alle pinxosbarene

Lett å la seg friste her…

Mye god mat til en fornuftig pris. Noe av sjarmen er å gå langs disken å forsyne seg selv av disse herlighetene

Mer byvandring

Etter et godt måltid var det på tide å begi seg ut på en liten byvandring igjen. Som sagt, denne gangen var temperaturen en helt annen, så det var bare kos å vandre rundt. Vi bestemte oss for å gå over til andre siden av byen, det er nemlig her alle surferne holder til.

På denne siden av byen ligger surfestranden

Surefere koser seg i bølgene

Så vandret vi videre oppover mot sentrum igen

Det er vår. Det blomstrer…

Etter en god runde var vi tilbake til utgangspunktet. Vi hadde sett at det var mulig å gå rundt hele odden, og siden vi var i så god driv bestemte vi oss for å ta turen rundt hele. Denne siden av byen ligger ganske værhardt til ut mot Biscaya, og det var bygget opp store murer ut mot havet.

Tilbake til utgangspunktet, kanskje vi skal gå en tur rundt odden?

Vi gikk rundt odden, her var det flott utsikt over byen

Tone nyter oversikten

Nesten på toppen fant vi en kanonstilling.

Store murer beskytter mot havet

Det kan nok bli ganske friskt på denne siden av byen

Igjen så har vi hatt et fantastisk besøk i San Sebastian, og det blir helt sikkert ikke det siste. Dette er en by det tar mange dager å utforske. Men, denne gangen hadde vi kun én dag til rådighet, som vi følte at vi fikk utnyttet godt. Kan anbefales!

Og til slutt, et videosammendrag:

Translate »