I SAMARBEID MED PINTRIP

Etter en hyggelig henvendelse og invitasjon fra Pintrip tok vi turen innom kontoret deres i Roslev. Vi ble møtt av Henriette og Nicoline som ville fortelle oss litt om konseptet. For dere som ikke har hørt om Pintrip, så er dette et konsept som er ganske likt France Passion, men da for Danmark.

Pintrip tilbyr bobilister gratis overnatting på mange ulike og spesielle perler litt utenfor de vanlige turistattraksjonene. Hvis man ikke ønsker å stå på campingplass eller stellplass er dette et flott alternativ. Her kan man f.eks parkere ved et fiskevann – «put and go», man kan parkere ved en vingård eller destilleri for Whiskey, Gin eller snaps, – eller hva med et traktormuseum eller en rosehave? Det er et utrolig variert tilbud for dem som vil har noe litt utenom det vanlige. Noen danske kroer er det selvsagt, – og det er gallerier, hva med å parkere utenfor den danske kopien av «Graceland» – for Elvis entusiaster? Vi ble imponert over mangfoldet i tilbudet. Dette er mer variert enn France Passion som hovedsakelig baseres på vingårder, og gårder med ost, kjøtt og andre gårdsprodukter.

Henriette viser oss oversiktskartet med alle de spennende oppføringene i boken.

Hva kreves?

Boka må kjøpes, – koster 30 Euro, og der medfølger en oblat som festes i vinduet på bobilen. Den må fornyes hvert år og gjelder fra 31.03. inneværende år til 30.03. det neste. Da kan du parkere gratis på disse perlene. Det er ikke kjøpetvang hvis man er på en gårdbutikk eller vingård, – men vertene setter selvsagt pris på det hvis man finner noe av interesse. Det er vanligvis ikke så mye fasiliteter, men hos noen av dem tilbys strøm, vann og tømming mot et lite tillegg.

Det er ihht dansk lov en begrensing på at kun 3 biler kan parkere på disse stedene av gangen, – så det er nok lurt å ringe på forhånd og avtale. Det er jo også en fordel da man slipper overfylte og bråkete camping- eller stellplasser. Her er det lettere å nyte freden og roden. Dansk er jo også lett å forstå så for de som ikke er så språkmektige er dette et flott alternativ. Relativt kort reise er det også.

I boken følger med med oblat som skal klistres på frontruten. Denne viser at du har et gyldig medlemskap.

Bobiltur og opplevelser

Å reise med bobil betyr også spennende opplevelser. Pintrip tilbyr som sagt et rikt utvalg av spennende overnattingssteder og aktiviteter. Skal man på bobiltur til Danmark er dette konseptet et fantastisk verktøy for å komme nærmere det «ekte» danske. Man kan bruke boken til å planlegge turen i detalj, eller f. Eks. bruke boken som et slags lykkehjul. Det meste er tilgjengelig innen relativt kort kjøring, Danmark er jo ikke så stort.

Mye god informasjon.

Hva skal vi finne på i dag -eller i morgen?

Å lukke øynene og bare slå opp en helt vilkårlig side i boken kan gi spennende opplevelser. Jeg lukker øynene, åpner boken på en helt tilfeldig side. Jeg får opp siden med «Cold Hand Winery». Jeg leser i boken at her produseres det fruktvin i verdensklasse som selges til topprestauranter i Danmark og utlandet. Her kan vi også oppleve vinsmaking med snacks eller middag. Det er grusplass med plass til bil på over 10 meter og 3,5 tonn, og vi kan fylle vann. Dette ligger i Randers, så fra Skagen hvor vi er nå er det bare ca. to timers kjøring. Dette blir spennende!

Finn ditt neste bobileventyr i boken

Mer enn 180 oppføringer

Det tilbys plasser over stort sett hele Danmark, – fra nord på Jylland til Sjælland og dessuten på et par øyer. Konseptet er under utvikling, – dette er første året og det jobbes med å utvide dette enda mer.
Vi vil iallfall teste ut dette i sommer, – det ser spennende ut og kan gi ferien en hyggelig bonus med en opplevelse utenom det vanlige.

 

Det er deilig å være norsk i Danmark!

Hvor finner jeg Pintrip?

Pintrip har både egen web og facebookside.

Webside: https://pintrip.eu/

Pintrip på Facebook: https://www.facebook.com/pintrip.eu

Translate »