Å ta steget fra en «normal» tilværelse og flytte inn i en 18 kvadratmeter hybel på hjul kan nok for mange virke som rene galskap, men det kan også for mange andre være en drøm. Vi tenker ikke på dette som galskap, for oss er dette «helt normalt», og vi setter mer og mer pris på denne levemåten. Vi kunne listet opp mye, men vi har plukket ut 7 punkter vi verdsetter høyest.

 1. Minimalismen
  Det er et ordspråk som sier at man ikke skal ha for mange ting, for da eier tingene deg. Dette er det mye sant i, og noe vi har blitt mer og mer bevisste på etter å ha bodd i vårt lille rullende hus i over et år. Når vi flyttet inn tok vi med oss det vi trodde kunne komme til nytte. Det har vist seg at vi har hatt med oss mange saker som ikke har blitt brukt i det hele tatt. Vi har derfor tatt mye ut av bilen igjen, nå har vi kun de tingene vi faktisk trenger, hverken mer eller mindre. Tingene har blitt byttet ut med opplevelser, og det er faktisk ikke noe av vårt gamle liv vi savner.
 2. Friheten
  Å kunne flytte huset vårt rundt gir en enorm frihet. Det gir oss muligheten til å besøke spennende steder både her i Norge og i utlandet. Vi er fremdeles hjemme når vi er borte! Trives vi godt et sted, så kan vi velge å bli litt lenger, trives vi ikke, ja da kan vi jo bare flytte på oss. Friheten til å velge utsikt og tomt hver dag, og frihet til å velge hvor mye vi skal betale. Noen ganger fricamping helt for oss selv i pakt med naturen, andre ganger hos venner eller familie, eller på campingplass eller stellplass. Vi kan reise etter værmeldingen – hvor er det sol og vind?
 3. Møter med mennesker
  Å møte spennende mennesker fra ulike land og kulturer er en berikelse, og har gitt oss nye venner og nytt syn på livet. F.eks da Tone skrev om «Møter ved vaskemaskinen» på camping Rio Jara, eller da vi møtte uteliggeren «Douglas» i Portugal. Vi har etterhvert mange slike møter, og alle har sine egne spennende historier, noen gripende, og andre morsomme og interessante. Mange av disse menneske gir oss ny innsikt som gjør at vi må revurdere vårt eget syn på en del ting.
 4. Nærheten oss i mellom
  Dette er nok det spørsmålet vi får oftest, hvordan orker dere å bo så tett på hverandre? Blir det ikke mye krangling? For oss har dette virket stikk motsatt, og vi har lært å kjenne hverandre på en helt annen måte. Vi er selvfølgelig uenige fra tid til annen, men har kommet til den enkle konklusjon at irritasjon kun går ut over en selv. Begge har det best når vi vet at den andre har det godt, – så vi har blitt mye mer hensynsfulle. Respekt, omsorg og kjærlighet gjør at vi har det veldig bra.
 5. Nærheten til elementene
  Vi har kort vei ut, – og det er flott når solen skinner og vi går på tur eller oppdagelsesferd. Vi får mye frisk luft og mosjon. Knakelydene som kommer når sola varmer på bilen er godlyder. Når det regner eller blåser så er det koselig å høre regndråpene på taket og at det rusker i trærne mens vi har det lunt og tørt inne. Luka i taket gir også mulighet til å ligge i senga og se ut på stjernene. Lyder og lukter kommer tett på, – alt fra fuglekvitter til bølgeskvulp. Lukten av blomster, gress, kuer, hester, naboens grill osv. Nærheten til naturen gjør nok også sitt til at vi blir mer opptatt av å ta vare på miljøet.
 6. Slippe stress og tidsklemmer
  Vi har tidligere skrevet at bobillivet burde vært på blå resept. Vi har gitt avkall på mye vi ikke trenger, lever mye roligere uten stress og en fullstappet kalender med masse avtaler. Det er en utrolig frihet å kunne leve i nuet og gjøre ting på sparket. Vi er selvsagt heldige og takknemlige for å ha muligheten til å leve slik fordi vi har jobber som kan gjøres fra bilen. Vi lever rimelig i bobilen og trenger ikke stresse for å tjene nok til å kjøpe dyre og unyttige statusting.
 7. Ny lærdom
  Å lære seg noe nytt er alltid bra. Det kan være å bli bedre i språk; spansk, tysk eller fransk. Vi møter mennesker fra mange land og kommunikasjon er helt nødvendig for å bli forstått. Vi lærer dessuten mye historie og kultur på våre reiser, og ikke minst lærer masse om bobilen og bobillivet. Det kan også være å lære seg nye ferdigheter som kiting eller SUP. Jo eldre man blir dess viktigere er det å være i aktivitet (uten å overdrive). Balanse er ferskvare og kroppen har godt av å bevege seg. Hjernen har også godt av aktivitet. Det kreves at både hodet og kroppen er med på slike aktiviteter, – og dessuten er det kjempegøy! Gleden ved ny mestring er fantastisk.
Translate »