Å ha litt orden i garasjen på bobilen er et must. For oss som også har bilen som bolig er det naturlig nok mange ting som må være med, og lasterommet er ganske stappet med nødvendige saker. I tillegg har det kommet litt nye interesser som paddleboarding og kiting. Som seg hør og bør holder det da ikke med bare én kite, det kreves forskjellige størrelser etter hvor kraftig vind det er. I vårt tilfelle har det blitt tre kiter. Vi har også med oss to store sekker som inneholder Finn sitt twintipbrett, og Tone sitt store surfbrett. Dette sammen med alt det andre utstyret som disse aktivitetene krever som våtdrakter, flytevester og trapeser.

Mye rot her ja….

Dette tar veldig mye plass i tillegg til alt det andre vi må ha med. Som de fleste andre har vi ikke hatt noe hyllesystem eller annen måte å stable på i lasterommet, og det har resultert i et salig kaos. Det typiske har vært at det vi skal ha tak i ligger en eller annen plass i midten av lasterommet. Det betyr at det må tas ut mye for å få tak i det som ligger i midten. Dette er sikkert et kjent problem for mange andre også.

Vi har tenkt på mange løsninger, trådhyller fra Elfa, kanskje lage noe eget hyllesystem i finér, ideene har vært mange. Det vi egentlig har ønsket oss er et system som gjør det mulig å trekke hele innholdet av garasjen ut på skinner fra begge sider. I søken etter dette havnet vi på siden til Spot-on Caravan. Systemet vi ønsket oss fantes ferdig konstruert, og det var bare å montere. Alt var også tilpasset eurostandard, så vanlige grå eurokasser passer perfekt i hyllene. Egenvekten på hele sullamitten var 40 kg, og systemet tåler en belastning på hele 150 kg når det er helt trukket ut, ganske imponerende.

Kenneth setter sammen reolen før montering

Etter å ha fått litt informasjon og sett på litt brosjyrer, bestemte vi oss for å bestille. Etter noen dager fikk vi telefon fra Kenneth og Spot-On Caravan at systemet hadde kommet, og vi kunne komme bort for montering. Kl. 08:00 kloret vi på døra til verkstedet i Drammen, og med en kopp kaffe i hånden tok vi hyllevidunderet i nærmere øyensyn. Dette var skikkelig kraftige greier som er laget for å vare, og vi ble imponerte over kvaliteten.

Bilen ble kjørt inn i hallen, og Kenneth startet med monteringen. Skinnene er festet med gjennomgående bolter, og også forankret i rammen på bilen, med andre ord, godt montert. Etter noen få timer var det hele på plass, og vi kunne beundre verket. Vi benyttet også anledningen til å få byttet hydraulikkolje på støttebena, samt montere ny lyslist på markisen vår. Den gamle hadde et brudd, og det var kun lys i en liten del av den. Greit å få fikset slike ting også.

Kenneth jobber med monteringen

Tilbake på Basecamp Granholmen startet planleggingen på hvordan vi skulle utnytte plassen best mulig. Mange konfigurasjoner ble testet ut, og vi har endt opp med en ganske bra løsning. Det blir sikkert noen endringer underveis, men endelig har vi full orden i garasjen!

Dette ble jo riktig så bra

Plutselig ble det ganske god plass

Kiter og sup har fått sin egen side

Veeel….fremdeles ganske stappa, men stappa med orden

I samarbeid med Spot-On Caravan
Pris på hyllesystem: Kr. 26.900,- + montering

Translate »