Å finne gode bobilparkeringer eller campingplasser er noe vi med bobil er opptatt av. Plassene skal gjerne være bynære, rimelige, og ha litt fasiliteter som strøm, muligheter for tømming av sort/gråvann, samt mulighet for å fylle vann. Det er mange som også liker å fricampe, men det er ikke temaet i denne artikkelen. Vi har testet ut de fleste «appene» for å finne steder vi kan parkere, og vi har endt opp med å bruke CamperContact som vår hovedapp.

Hvorfor CamperContact?

I løpet av det siste halvannet året har vi (som mange av våre følgere vet) vært på veien rundt omkring i Europa i 8 måneder. Vi har besøkt Danmark, Tyskland, Frankrike, Nord og SørItalia, Korsika, Sicilia, Spania, Portugal, Belgia og Nederland. CamperContact har hele tiden vært den desidert beste appen vi har brukt. Den har mange oppføringer med bilder og anmeldelser slik at vi kan lese oss litt opp på hva som venter oss når vi kommer frem. Har det vært noen problemer på plassen står gjerne dette også i anmeldelsen, dette kan være slike ting som om noe har hat innbrudd i bilen, sykler stjålet etc. etc. Dette er gull verdt å vite når man skal velge plass å stå for en natt eller to. En annen stor fordel er at vi ikke trenger å kjøpe ekstrapakker for de landene vi skal besøke. Appen koster 5,99 Euro pr. år, og da er alle land inkludert.

Et enkelt og ryddig oppsett som er enkelt å bruke

Brukerstyrt

CamperContact er brukerstyrt. Det er bobil og campingfolket som sender inn forslag om oppføringer. Det legges inn bilder, anmeldelser, hva slags fasiliteter stedet har –det meste vi trenger å vite står oppført. Det er også hyppige oppdateringer slik at brukerne kan være sikre på at opplysningene som står oppført faktisk stemmer.
Under beskrivelsene står det også ofte hvordan man kan komme seg rundt til severdigheter, til sentrum og andre nyttige opplysninger.

Alle oppføringene har brukererfaringer og anbefalinger. Her står det alltid mye nyttig info

Filterfunksjoner

I appen finnes det også mange muligheter for filtrering av oppføringer. Vi kan legge inn lengden på bilen slik at vi kan være sikre på at det er kun oppføringer hvor det er plass for en 9 meter bil. Alle steder hvor det ikke er plass til bilen vår blir da rett og slett filtrert bort. Det samme gjelder for strøm og andre fasiliteter vi ønsker å ha når vi parkerer.

Alle oppføringene har koordinater. Det kan også legges in filter på søk

Turforslag

Dette er også en flott funksjon. På websiden til CamperContact ligger det en mengde turforslag, lange og korte turer. Dette er kategorisert, og vi kan velge mellom en mengde kategorier. Hva med en kjøretur mellom de koseligste små byene i Frankrike, eller en ferdig laget rute langs Moseldalen for vinelskeren. Mulighetene her er nærmest endeløse, og det er noe for enhver smak. Disse turforslagene kan også importeres direkte inn i appen.

Det er en mengde turforslag i alle kategorier. Alt kan importeres til appen

Ryddig og enkel

Appen er enkel å bruke, vi kan velge mellom liste eller kartvisning. Alt er ryddig satt opp med GPS koordinater og direkte kobling mot den innebyggede GPS’en på telefonen eller nettbrettet. Enklere blir det ikke.
Vi har som sagt testet de fleste bobilappene, og etter mange hundre overnattinger rundtomkring i Norge og sørover i Europa er denne appen helt klart vår favoritt.

Link til CamperContact: https://www.campercontact.com/en

Appen er i utgangspunktet gratis, men for å få fullversjon koster det 5,99 Euro pr. år.

Translate »