Lite viste vi om dette paradiset rett ved storbyen Düsseldorf. Det er igjen møter med spennende mennesker rundt i Europa som har ført til dette besøket. Dani og AJ er et hyggelig par vi ble kjent med i Tarifa, og de fortalte om dette stedet i Tyskland hvor de driver med kurs i windsurfing, SUP og Kitesurfing. Kanskje litt merkelig at dette foregår i Düsseldorf, byen er vel ikke akkurat kjent for Surf’n’Kite.

På tur igjen

Vi har fått et tilbud på modifisering av bilen som vi ikke kunne si nei til. Dette har bragt oss til den lille koselige byen Varsserveld i Nederland. Det passet derfor fint med en tur innom Düsseldorf på veien for å hilse på Dani og AJ, og ikke minst ta stedet de snakket så mye om i nærmere øyensyn.

Unterbacher See

Dette er et spennende sted som ligger rett i utkanten av byen. Når Autobahn skulle bygges ble det utvunnet sand og grus i perioden 1926 til 1973. Denne gravingen har skapt to store hull som er ca 2,5 km. lange, og har en dybde på opp til 13 meter. Disse hullene har etterhvert blitt fylt opp med grunnvann, og danner nå to flotte innsjøer. Her er det mye aktivitet på gode sommerdager, og det tilbys kurs i windsurfing, seiling og paddleboarding.

Kite’n’Surf

Dette ble startet av Dani’s far i 1981. Han var en habil brettseiler, og så mulighetene for å danne et surfsenter med kurs og aktiviteter. Etter mange år med å bygge opp stedet overtok datteren Dani i 2008. I dag fremstår dette som en perle! Her får man skikkelig syden og surfe/hippiestemningen. Det leies ut utstyr, og gis opplæring til de som trenger.

Etter et hyggelig gjensyn ble vi invitert på grilling på den private stranden, og vi kan vel ikke si annet enn at dette var en magisk opplevelse. God mat, hyggelig vertskap, to gitarer og en vakker solnedgang. Magisk!

Unterbacher See Camping

Denne campingen består av to deler, en syd og en nord. Syd er den nyeste delen, og her kan man også parkere bobil. Det er litt trangt å komme på plass, men vi følte ikke at det var noe problem med vår 8,8 meter bobil.
Fra campingen er det 5 minutter å spasere ned til innsjøen. Rundt hele innsjøen er det også fine sykkelstier for deg som vil utforske nærområdet. Det finnes også en stor og spennende klatrepark for voksne. En mindre klatrepark for barn er under bygging, og vil stå ferdig i Juli 2019.

Berikelser

Disse møtene vi har med andre campere rundt omkring i europa gir oss mange spennende muligheter. Siden vi kjører alene så kommer vi lett i kontakt med likesinnede. Etterhvert så har vi bygget opp et godt nettverk med hyggelige bekjentskaper i mange land, og alle er like gjestfrie. Håper bare at vi kan gjengjelde denne gjestfriheten en dag.

Linker:

Surf’n’Kite Düsseldorf
Unterbacher See Camping

Har du husket å like siden vår på FACEBOOK?

Og til slutt, et videosammendrag:

Translate »