Bork Havn er ikke så veldig langt unna Ringkøbing hvor vi hadde en stopp når vi var på vei tilbake til Sandefjord etter vår forrige langtur. Bork Havn ligger litt lenger sør helt nederst i hjørnet av Ringkøbings fjord. Plassen er nok mest kjent for den som liker vannsport, det være seg sup, windsurfing eller kitesurfing. Det var nettopp for det siste vi valgte å stoppe her.

Bork Havn ble en liten mellomstopp etter at vi hadde hatt bilen på verkstedet hos VB AirSuspension i Nederland for ombygging, før vi skulle videre til Varberg og Apelviken hvor Vestfold Kiteklubb arrangerer klubbtur førstkommende helg. I Varberg skal vi også møte Anna og Roger som også bor på heltid i bobil og skriver bloggen www.boihusbil.se. Vi har hatt kontakt med Anna og Roger under hele turen vi hadde nedover i Europa, vi har krysset hverandre, vært på de samme steden til forskjellige tider, og aldri fått til å møtes. Nå skal vi endelig få til et møte i Varberg, og det gleder vi oss til.

Det er kort vei fra campingen ned til vannet

Litt vindmåling for å bestemme hvor stor kite som skal brukes

Det er knedybde i hele lagunen

Ready for action

Bork Havn Camping

Vi ankom campingen litt utpå ettermiddagen og var litt spente på om det var ledig plass til oss. Det var jo tross alt Pinseaften og mange som hadde tatt langfri. Men joda, – her var det plass, – også til vår 8,8m lange «Sølvpilen». Et hyggelig vertskap anviste oss plass. Her var det både velstelt, grønt, rent og ryddig. Det var kort vei både til et meget rent servicebygg, lekeplass, petanquebane og dessuten stien ned til stranden. Perfekt for oss som gjerne ville prøve oss på vannet. Kjøpmannen var nærmeste nabo og åpen hver dag, – også et pluss.

Campingen er skikkelig flott. Rent og pent!

Bork Havn – full av aktiviteter

Det er godt tilrettelagt for mange aktiviteter i Bork Havn. Sykkelstier, treningsapparater i skogen, utleie av sykler og andre doninger, en Viking Minigolfbane, flere koselige restauranter og cafeer, butikker, surfe-kite-sup skoler, utleie av seilbåter og katamaraner og butikker, et lysstøberi og 2 km sydover et Vikingmuseum hvor det ofte er aktiviteter som veving, båtbygging, smiing etc. Da vi var der var det også et bruktmarked på plenen. Stedet har mange utleieleiligheter og er godt tilrettelagt for ferie og vannaktiviteter. Stranden og bukten er perfekt for å lære seg både vindsurfing, SUP og kiting. Det er veldig langgrunt og myk sand som kan være en fordel hvis man skulle ramle. Siden dette er en lagune så blir heller ikke bølgene så store og det er mulig å trene nesten uavhengig av vindretning. For de mer trenede så er det mulig å øve seg på mere avanserte triks.
Vi rakk ikke innom alt denne gang, men det er jo mulig å komme tilbake senere. Vi kan trygt kan anbefale Bork Havn som destinasjon å dra til. Her skal det godt gjøres å kjede seg!

Man kan leie disse leilighetene og være kaptein på egen husbåt….

Her er det koselig å vandre…

Moloen som beskytter den innerste delen av lagunen

Seiling er også en av de aktivitetene som bedrives her

Hmmmmm…… romantisk?

Translate »