Vi hører ofte at vi er modige som solgte huset og flyttet i en bobil og kvittet seg med alle tingene. Vi ville heller reise og oppleve masse spennende, møte mennesker og nye steder. Er det virkelig så tøft eller modig? Vi føler ikke akkurat det selv, men det kommer vel litt an på hvordan man vurderer. Dette livet ikke passer for alle, men vi er privilegerte som har fått muligheten til å flytte inn i et hjem på 6 hjul og 18 m2, og vi trives bedre og bedre her i Sølvpilen.

Beslutninger

Det er viktig å kunne ta til å ta beslutninger. Hva er det verste som kan skje? Vi kan finne ut at dette ikke var noe for oss, – og da har vi lært det. Det finnes alltid en retrettmulighet, hvis vi blir lei så finnes det alltid mulighet til å kjøpe en leilighet. Det er bare å korrigere kursen og ta en ny beslutning. Som vår kjære venninne Anna fra boihusbil.se sier: Det finnes ikke noen kvote på hvor mange beslutninger man kan ta! Hvis en beslutning førte til noe som ikke var så bra, så er det bare ganske enkelt å ta en ny beslutning.

Nanbudo – 7 krefter – også for bobillivet

Tone har trent Nanbudo i mange år. Nanbudo er en kampkunst som i tillegg til kampteknikker også består av energiøvelser og meditasjon. Utrolig spennende å finne ut hva man faktisk er i stand til, hvis man vil og må. Etterhvert lærer man også hva man ikke må eller behøver. Livet er ikke bare forpliktelser og forventninger. Det er minst like viktig å nyte og glede seg over tilværelsen. Det meste ordner seg, kanskje ikke akkurat slik man hadde tenkt i utgangspunktet, men ofte blir til noe mye bedre.

Nanbudo beskriver 7 krefter som også lett kan relateres til bobillivet og livet generelt:

  • Fysisk styrke trengs for å kunne gjennomføre noe. Det fysiske er veldig konkret og i bobilrelaterte oppgaver så er det alt fra å kunne kjøre bilen, vaske opp, rydde, sette seg i godstolen utenfor eller sykle en tur.
  • Psyskisk styrke. Dette handler litt om mot, og troen på seg selv, at man er overbevist om at dette klarer jeg. Hvis man derimot sier til seg selv at «dette klarer jeg aldri» – eller «dette må gå galt», da går det selvsagt galt. Det blir en selvoppfyllende profeti. Har man troen, men det likevel går skeis, så er heller ikke det verdens ende – da har vi lært noe isteden. Som vi har skrevet tidligere: ikke la frykten for det ukjente hindre deg i spennende opplevelser og møter.
  • Dømmekraft. Her er det viktig å kunne vurdere om veien og beslutningen er riktig, presis og god. Hvis ikke må man korrigere. Det er ikke noen vits i å fortsette på en vei som man ikke trives med eller leve et liv for å oppfylle andres forventninger. Trives man ikke på den plassen man står eller at naboen så er det bare å flytte.
  • Handlekraft. Hvor mange er det ikke som sier: «jeg skulle ønske at jeg også kunne gjøre noe slikt» eller «bare jeg hadde hatt bedre råd, eller bedre tid, eller det skal jeg gjøre når jeg blir pensjonist». Det handler om å gjøre det, – ikke bare si at man skulle ønske… Handlekraften må være dynamisk og fleksibel. Som jeg nevnte tidligere, – hvis det ikke fyller forventningene så ta en ny beslutning da, da har man i alle fall prøvd.
  • Ki er den positive indre kraften man har som beskyttelser mot dårlig energi.I forhold til bobillivet kan man kanskje si at man skaper den gode energien der man er, – man er hjemme uansett hvor man parkerer. Hvis det ikke føles riktig så kjører man videre til man finner steder og mennesker som harmonerer med egne energier.
  • Intellektuell kapasitet. Dette går på hjernens evne til å tilpasse seg og være fleksibel og løsningsorientert. Evne til å lære seg nye ferdigheter, lære nye mennesker å kjenne, rett og slett utvikle seg som menneske. Bobillivet gir uendelige læringsmuligheter på alle områder.
  • Livskraft. Gleden over livet, og over bobillivet som gir muligheten til å kunne få oppleve små og store gleder hver dag. Friheten til å dra dit solen skinner, til å besøke gode venner, vakre steder, oppleve elementene på nært hold. Kraften og gleden over livet er uendelig.

 

Så er vi tøffe og modige? Kanskje det, vi er i hvert fall nysgjerrige og har lært at beslutninger kan tas så ofte det er nødvendig. Det å være løsningsorientert og åpen for nye tanker og muligheter hjelper også. Det er ikke alle som passer til å leve et A4 liv, det flotte er at vi er forskjellige og kan velge selv.

Translate »