For en tid tilbake gikk jeg til anskaffelse, eller rettere sagt Tone gikk «meg» til anskaffelse av en 17 kvadratmeter RRD Passion lettvindskite. Hun orket ikke maset om lite vind og for små kiter, og tenkte at om hun kjøpte en stooor lettvindskite til meg så ville det bli slutt på maset. Som sagt så gjort, og kiten dukket opp for en stund siden –den var skikkelig skummel, og veldig svæær.

Hmmmmmm……. skeptisk…..

Denne er ganske diger altså….

Jeg har nok hatt en tendens til å gå nedover på kitestørrelsen, noe som har hatt med min trygghetsfølelse å gjøre. Det er nok en litt feig strategi, men som jeg har nevnt i en tidligere post, jeg begynner å bli en gammel mann, og med det kommer det automatisk litt mer risikoanalyse inn i bildet. En annen ting er jo at når jeg på 55 år slår meg skikkelig så tar det lenger tid å bli bra igjen enn når jeg var 20.

Uansett, den skumle 17 meteren har ligget i bilen, den har ikke engang vært pakket opp –helt til i dag. Vi er på Jæren, og her har det blåst 10 – 15 sekundmeter hver dag siden vi kom, men ikke i dag. Vinden droppet til beskjedne 5 sekundmeter, og det var en gyllen anledning til å få testet dette monsteret av en kite, ja, for jeg følte at dette var et monster sammenlignet med mine 8 og 12 kvadrater. Utpå formiddagen tuslet vi ned på Borestrand, vi står med bobilen på campingen 5 minutters gange fra stranden. Magen var litt urolig, og med skepsis pakket jeg kiten ut av bagen. På med pumpen, og den foldet seg ut i sin fulle størrelse. Denne kiten er diger altså…..

På med trapes, liner kobles og opp i lufta med kiten. Tone er jo min faste «keyman» på stranda, og har etterhvert opparbeidet seg spisskompetanse på launching og landing av husbondens kiter. Når kiten først var i luften virket den ikke så stor lenger. Den flyr fantastisk, er relativt kjapp i forhold til størrelsen. Fra å være skummelt, så ble dette en av de beste dagene på vannet på lenge. Tusen takk Tone 💕

Litt bilder fra dagens session med 17 meteren i bare 5 sekundmeter her på Borestrand:

Litt småjusteringer – første gangen den er i lufta…

Jaja… vi får prøve da..

Funker som fy dette 🙂

Mer enn nok drag i den svake vinden…

Noen få andre kitere her i dag også… en som faktisk kitet med en 18 meter…

Knallmoro….

Denne kommer jeg til å få mye glede av fremover…

 

Translate »