Det er ikke så mange som har med seg profesjonelt fotoutstyr på bobiltur, og bruker kun mobilen til å forevige minnene. Ved å bruke litt grunnleggende tekniske prinsipper rundt fotograferingen med mobilen, tenker da på låsing av fokus, balansere forholdet mellom høylys og skygger i tillegg til å ta seg tid til å planlegge bildet litt –ja da kan mobilen være et veldig godt verktøy. 

Å lære seg å se er et av de viktigste verktøyene, selve kameraet er egentlig ikke så viktig. Et stort profesjonelt speilreflekskamera i hendene til en amatør vil mest sannsynlig gi mye dårligere resultater enn et dårlig kamera i hendene på en profesjonell. Det handler altså om å ta seg litt god tid, betrakte, tenke litt rundt motivet før man trykker på knappen.

I dag har mobilene fått så bra kamera at det egentlig ikke er nødvendig å bruke noe annet. Det finnes mange nyttige innstillinger man kan gjøre på telefonen får å få maksimalt ut av denne, og resultatene blir som regel veldig bra.

I dag er det litt regnbyger og mye vind her på Jæren, og hva passer da bedre enn å ta med seg mobilen ut for å ta litt bilder fra det flotte området rundt Brusand Camping.

Du kan også se alle bildene i full størrelse i bildegalleriet her….

Translate »