Sommeren har gått kjempefort. Når vi kom tilbake fra vår forrige 6 måneders europatur syntes vi at det var en hel evighet til vi igjen skulle sette nesen sydover for å tilbringe nye 6 måneder på de som etterhvert har blitt våre favorittdestinasjoner, den flotte Italienske øya Sicilia, og Tarifa i Spania med sin herlige «laidback» atmosfære. Denne gangen har vi valgt å legge om kjøreruten litt i forhold til tidligere turer.

Fra forrige tur. Tone speider over til Sicilia fra fergen.

En flott og begivenhetsrik sommer i Norge

Som vanlig har vi hatt Granholmen Camping som vår hovedbase under sommerhalvåret. Campingen er bar åpen under sesongen fra 1. Mai til 1. September. Det har vært mange «småutflukter», men vi har også rukket å tilbringe mange dager på basen vår. Det har skjedd mye rundt oss i sommer, vi har vært en tur i Nederland hos VB Airsuspension for montering av luftfjæring på Sølvpilen, vi har hatt noen flotte dager hos venner i Düsseldorf, vi har blitt intervjuet av Aftenposten, og ikke minst vært gjester hos NRK Sommeråpent fra Larkollen. Det nærmer seg kjapt frem til at vi setter kursen sydover igjen, og det skjer mye spennende under denne perioden. Vi skal bl.a. holde to foredrag og to fotokurs på Bobil & Caravanmessen på Lillestrøm i September. Så.. fremdeles er det mye på programmet!

Avreise i slutten av September

Ferge er bestilt fra Larvik til Hirtshals 28. September, og som vanlig vil vi en liten tur innom Scandinavian Park i Flensburg for å fylle opp med litt mat og drikke før turen går videre gjennom Sveits og Norditalia til havnebyen Genova. Her har vi allerede også booket fergen som skal ta oss videre til Palermo på Sicilia, en overfart på ca. et døgn. Vi tenker å holde oss på Sicilia frem til Desember, deretter vil vi ferge oss over Messinastredet for å kjøre opp til Civitavechia rett nord for Roma. Herfra vil vi ta ferge over til Barcelona og fortsette videre til Tarifa, denne perlen som ligger noen mil syd for Gibraltar. Tarifa er så langt syd man kommer i Spania, og Camping Rio Jara hvor vi har tenkt å tilbringe tiden frem til returen til Norge er faktisk fastlandseuropas sydligste camping.

Hvorfor tilbake til Sicilia og Tarifa?

Vi har jo allerede vært på Sicilia, så hvorfor reiser vi tilbake? Det har en ganske enkel grunn! Sicilia er en øy med spennende og lang historie, og vi ble ikke på langt nær ferdige sist vi var der. Det er fremdeles veldig mye å både se og oppleve. I tillegg er det et eldorado i forhold til vannsport og kiting. Lo Stagnone som er en av Europas største laguner for flattvannskiting skal selvfølgelig besøkes.

Tarifa er også en destinasjon som vi har blitt veldig glad i. Her har vi fått mange nye venner som lever etter samme filosofi som oss, både folk som kommer for å overvintre, og fastboende. For oss er Tarifa en virkelig perle, men vi har også nevnt det ved en tidligere anledning at stedet kanskje kan bli litt kjedelig om man ikke er i et miljø rundt vannsport.

Vi teller dager, og gleder oss til å komme oss ut på tur igjen.

Translate »