Vi er straks klar for 6 måneder på tur sørover i Europa med bobil. Da passer det godt å få vasket og pleiet bobilen før vi drar. Vi har jo dessuten akkurat kjøpt ny bobil og ønsker selvsagt at den skal holde seg fin og blank så lenge som mulig. Bilpleie er et fag som krever kompetanse. Det er mange faktorer som spiller inn. Det er viktig å vite hvilke rengjøringsmidler som egner seg best for ulike typer lakk, akryl og glass. Man må også ta hensyn til underlaget – om det er aluminium, stål eller glassfiber. Gummilister, felger og dekk bør også behandles på riktig måte. Feil rengjøringsmidler kan ødelegge akrylvinduer slik at de krakelerer, gummien tørke ut, lakken kan ødelegges og bli matt, folien kan bli misfarget eller krølle seg. Det er mange fallgruber og det kan bli dyrt å velge en billig løsning.

Litt posering må til

Her er det åpenbart mye å lære, så vi tok kontakt med Andreas Skotner hos Bilpleiekongen. Andreas stilte villig opp og hjalp oss med å vaske og behandle bobilen etter alle kunstens regler. Vi fikk god innføring i gode rutiner for riktig rengjøring og masse gode tips og råd med på veien. «Vask alltid så skånsomt som mulig» var en av hovedreglene. Det ble en interessant og givende ettermiddag med vask, forsegling og polish på Moreloen vår som har fått navnet «Lofty». Smuss, insekter og sorte striper forsvant, og resultatet ble blankt og vakkert. Behandlingen skal gjøre det enkelt for oss å holde den slik på turen. Vi takker Andreas og Bilpleiekongen for god hjelp og gode råd.

Dekkrens er viktig. Dette har med levetiden på dekket å gjøre. Det ble også lagt på beskyttelse mot UV stråling

Forbehandling med skum reduserer bruk av manuelle metoder. Mindre jobb og slitasje på overflaten

Det holder ikke bare å polere. Forsegling er også meget viktig.

Translate »