Etter fergeturen har vi hatt noen deilige dager her på Agricampeggio Alessandra like ved Capo d´Orlando. Vi lå på denne campingen ifjor også, så vi visste at her var det fint å være. Les mer her ….Siden sist har de også fått opp det norske flagget sammen med alle de andre nasjonalitetene som er på besøk, Det er store gode pitcher for Bobiler, og bra faciliteter. Campingen ligger fint til rett ved stranden, og det er pent og rent her. Dagene har gått med til å komme litt i orden, vaske klær, jobbing og selvsagt avslapping. Været har vært litt ustabilt, varmt og godt, men med noen tordenskrall innimellom, og da har vi det koselig inne i bilen.

Innkjørselen og resepsjonen på Agricampeggio Alessandra

Agricampeggio Alessandra

Hvis man har tenkt seg til Sicilia med bobil, så er dette en plass som vi godt kan anbefale. Et hyggelig søskenpar driver campingen som har både hytter, bobilplass og teltplass. Fri Wifi, vaskemaskin, egen dusj og toalett for hver pitch, tilbud om shuttle og sightseeing rundt i distriktet – da dette er et område hvor det er svært sparsommelig med Taxi (hvis det i det hele tatt finnes?). Hver morgen kl 0900 kommer en varebil – et minimarked – fullstappet med brød, vin, frukt, ost og alt hva man kan tenke seg. Hver tirsdag og fredag kommer det en dame som bor på en gård med geiter, og av geitemelken lager hun Ricotta. Så kjører hun ned fra fjellene og selger fersk hjemmelaget Ricotta til oss på campingen.

Det ryddig, rent og pent på denne Campingen

Store fine plasser

Sykkeltur til Capo d´Orlando

Vi har kjøpt oss sykler iår, – ikke el, men skikkelige tråsykler. Litt trim må vi unne oss. Været var som sagt litt ustabilt, men vi tok sjansen på en liten tur for å utforske Capo d´Orlando. Vi hadde kjørt denne veien for et par dager siden da vi besøkte våre venner på seilbåten i Marinaen, – så vi tenkte at dette var en fin liten tur. Riktignok var det nok litt lengre enn vi trodde, men det gikk veldig fint. Første del av veien gikk gjennom en skog av siv, men etterhvert kom vi fram til strandpromenaden og der var det til og med egen sykkelsti.

Vi har fått oss nye sykler i år.

Tone sykler i sivet 🙂

En lang strand med innslag av koselige strandbarer og kafeer, men siden vi er utenfor sesong så var det litt øde der nå. I enden av stranden kom vi til fyret som vi antar byen er oppkalt etter. Riktig så fint og rødt lå det der på pynten og varslet sjøfarende om klippene. Rundt svingen var det en litt lunere strand hvor det lå en god del småbåter av diverse årganger og ulik grad av vedlikehold. Her ser vi også rett bort på Marinaen. Sykkelturen hjem gikk i fint driv da vi nå hadde medvind. Vi rakk hjem i grevens tid for 3 minutter etter at vi hadde parkert så kom uværet med lyn, torden og regn.

Det er nok dette fyret stedet har fått navnet sitt fra

Fra stranden med alle de små båtene. I bakgrunnen ser vi de Eoliske øyene (Stromboli, Lipari etc.).

Mye spennende steinformasjoner

Fyret sett fra den andre siden

Capo d’Orlando

Translate »