Etter den flotte båtturen vi hadde med Merete og Per Ole satte vi kursen mot den store lagunen Lo Stagnone. Vi ville ha noen dager ved denne lagunen som blir regnet som en av de beste stedene for kiting på flattvann i hele Europa. Det er en imponerende størrelse på denne lagunen, og det er sikkert derfor den er så populær blant kitere som valfarter hit fra hele Europa.

Finn kiter på Lo Stagnone. I bakgrunnen sees saltproduksjonen

Spennede bilkjøring i Palermo

Som forrige gang vi passerte Palermo lot vi oss undre over hvordan trafikken avvikles på den store «motorveien» som går rundt byen. Denne veien er veldig bred, og det er ikke noe form for oppmerkede filer. Det betyr at det bare lages det antall filer det er behov for akkurat der og da. Noen ganger ligger det tre biler i bredden, noen ganger fire eller fem. Palermo med sine forsteder har ca. 1 million innbyggere, og trafikken kan være ganske tett til tider med mye tuting og bråking på «ekte Italiensk» vis. Siden vi hadde passert her tidligere viste vi så cirka hvor vi skulle plassere bilen på den brede veien får å komme oss smertefritt forbi.

Noe late dager ved Lo Stagnone

Fra Palermo er det bare en liten kjøretur over mot Lo Stagone, lagunen som ligger rett ved byen Marsala på øyas tupp og vestside. Her ville vi fricampe noen dager på en av de mange flotte kitestasjonene som ligger tett som hagl langs lagunen. Vi valgte oss en av plassene som står oppført hos Camper Contact, Kite Lido Birgi. Mye av området rundt lagunen er friområde, så den «kan» vanke bøter om man fricamper på ulovlige steder. Fra Kite Lido Birgi var det kun en kort spasertur på et par minutter bort til Torre Lopa Kitezone hvor Finn ville kjøpe adgang til kitestasjonen. Grunnen for dette valget er at denne stasjonen også er en IKO (International Kitsurfing Organisation) skole. Finn har sin godkjenning som independent kitesurfer fra nettopp IKO, og man får god oppfølging fra alle IKO godkjente sentre. Her ble det noen deilige dager med passe vind og mye gøy på vannet. Litt mer om dette i en senere post.

Dette er et av de mest populære kitestedene i Europa

En deilig morgenstund ved Lo Stagnone

Snartur til Marsala og Camping Lilybeo Village

Det melder seg etterhvert litt behov for å få vasket litt klær, fylle opp med vann og kvitte seg med grå og sortvann. Vi har lyst til å være en stund i dette området, og siden det er meldt noen dager med veldig lite kitevind, valgte derfor å ta et par dager i Marsala. Her sjekket vi inn på Camping Lilybeo Village som har strålende omtaler hos Camper Contact. Denne campingen er også med i denne kjeden over campingplasser som holder absolutt beste kvalitet her på Sicilia. Vi ble ikke skuffet, campingen er fantastisk. Her det rent og pent overalt, sanitærforholdene er flotte, og har man lyst på et bad er det også badebasseng her.

Her blir man ønsket velkommen på flere språk

Her er det relativt god plass for store biler

På varme dager kan man ta seg en liten dukkert i det flotte bassenget på campingen

Det er pent, frodig og ryddig på camping Lilybeo Village

Vi ankom campingen litt utpå ettermiddagen, og vi gikk i gang med litt rengjøring og vasking av klær. I dag våknet vi til strålende solskinn og brennende varme, og litt utpå formiddagen valgte vi å ta syklene for en liten tur inn til Marsala. Det litt over en mil hver vei, det er flatt og fint og ikke noe problem å sykle inn til byen, selv for oss som har helt vanlige sykler uten elektrisk fremdrift. Marsala betyr forøvrig Marsa allah, guds havn. Byen har 77.000 innbyggere og er nok mest kjent for sin Marsalavin og saltproduksjon. Byen ligger flott til langs havet, og har en spennende gamleby hvor man kan rusle rundt og snuse inn den deilige atmosfæren.

Porta di Garbaldi – inngangen til gamlebyen

Det er mange fine parker i byen

Vi tulset rundt noen timer inne i byen, og avsluttet det hele med et besøk på et av stedets vinbarer for å smake på lokale produkter. Marsalavinen fås nemlig i mange utgaver, fra søt dessertvin til litt mer tørr vin som passer godt til ost. Vi blir hengende her på campingen en dag til før vi igjen returnerer til Lo Stagnone for mer kiting og vannaktiviteter.

Domkirken San Tommaso di Cantebury

Vi smaker på den lokale vinen (Marsalavin)

Translate »