Ingen kjenner dagen før solen har gått ned, heter det. Dette fikk vi erfare på lørdag. Etter endt kitesession på Lo Stagnone og Torre Loopa Kitezone ble vi invitert til fellesmiddag. Dette var en kjempehyggelig, overraskende og spennende opplevelse tenkte vi og takket selvsagt ja både til transport og middag. Dette var en fin anledning til å bli mer kjent både med instruktørene og andre kursdeltakere hos Torre Loopa Kitezone. Vi treffer mange hyggelige og interessante mennesker på slike steder, og det er alltid noe nytt å høre og lære.

Dette ser ikke akkurat ut som en ekslusiv restaurant

Sicilias eldste Olivengård og presseri

Baglio Fontanasalsa er en gammel Olivengård, – Sicilias eldste blir vi fortalt. Etter en kjøretur langt utpå landet ender vi på en gårdsplass omringet av flere hundre år gamle oliventrær. En gammel traktor fullastet med oliven, kasser på kasser med oliven, en olivenpresse er i gang, og duften av olivenolje ligger i luften. Vi går inn og der passerer vi resepsjonen før vi kommer inn i et atrium. Her står det dekket et langbord med rutete duk. Eldgamle drueranker svinger seg rundt søylene og danner en pergola hvor modne druer henger som et som et grønt, luftig og duftende tak over langbordet. Druene er ikke egnet til vin, men til å spise får vi vite. Smaksprøver klippes ned og de søte druene forsvinner fort.

Veldig hyggelig og spennende

Store drueklaser hang over hodet på oss

Det var bare å klippe seg en klase

Sicilianske spesialiteter

Ekte sicilianske retter kommer på bordet sammen med vinen; rikholdig og variert antipasti med stekt paprika og løk, spinatpure, sardiner, ost, innbakt «etellerannetgodt», stekte auberginer og squash. Etter dette to ulike varianter av pasta, – en med pesto og hvitløk, og en med siciliansk pølse og tomat. Nå var vi jo egentlig gode og mette, men da kommer selvsagt hovedretten – stekte poteter med løk og hvitløk, mer siciliansk pølse og kalvestek(?). Nydelig dette også, – og vi må rydde plass i magen for dette også. Måltidet avsluttes med iskrem med olivenolje – vi er jo tross alt på en olivengård. Spennende og interessant smak. Tilslutt var det en kopp espresso og et glass Amaro – som er en siciliansk søt bitter laget av urter, røtter, bark og sitrus.

Vi er heldige som får oppleve slikt

Vi får dessuten vite at Torre Loopa Kite Zone jobber mot et samarbeid med Bagili Fontanasalsa hvor det skal lages et 3-4 dagers pakketilbud. Her skal det inkluderes kokkekurs i sicilianske spesialiteter, vinsmaking, guidede turer i nærdistriktet, bl.a. for å se lokale produsenter av bakervarer og gode råvarer til matlaging. Man skal få en smak av Sicilia både kulturelt, historisk i tillegg til den gode maten. Baglia Fontanasalsa har i en årrekke mottatt Michelinanbefalinger da kokken er meget god. Vi synes dette høres ut som et spennende opplegg, og gleder oss til å høre mer om det.

Ingen tvil om at de kan lage mat på dette stedet 🙂

Olivenoljene som produseres her har vunnet mange priser, og holder en veldig høy kvalitet

Iskrem med olivenolje var ganske spesielt. Men, godt var det…

De ble en fantastisk kveld som vi vil leve lenge på

Translate »