Ingen kjenner dagen før solen har gått ned, heter det. Dette fikk vi erfare på lørdag. Etter endt kitesession på Lo Stagnone og Torre Loopa Kitezone ble vi invitert til fellesmiddag. Dette var en kjempehyggelig, overraskende og spennende opplevelse tenkte vi og takket selvsagt ja både til transport og middag. Dette var en fin anledning til å bli mer kjent både med instruktørene og andre kursdeltakere hos Torre Loopa Kitezone. Vi treffer mange hyggelige og interessante mennesker på slike steder, og det er alltid noe nytt å høre og lære.
Sicilias eldste Olivengård og presseri
Baglio Fontanasalsa er en gammel Olivengård, – Sicilias eldste blir vi fortalt. Etter en kjøretur langt utpå landet ender vi på en gårdsplass omringet av flere hundre år gamle oliventrær. En gammel traktor fullastet med oliven, kasser på kasser med oliven, en olivenpresse er i gang, og duften av olivenolje ligger i luften. Vi går inn og der passerer vi resepsjonen før vi kommer inn i et atrium. Her står det dekket et langbord med rutete duk. Eldgamle drueranker svinger seg rundt søylene og danner en pergola hvor modne druer henger som et som et grønt, luftig og duftende tak over langbordet. Druene er ikke egnet til vin, men til å spise får vi vite. Smaksprøver klippes ned og de søte druene forsvinner fort.
Sicilianske spesialiteter
Ekte sicilianske retter kommer på bordet sammen med vinen; rikholdig og variert antipasti med stekt paprika og løk, spinatpure, sardiner, ost, innbakt «etellerannetgodt», stekte auberginer og squash. Etter dette to ulike varianter av pasta, – en med pesto og hvitløk, og en med siciliansk pølse og tomat. Nå var vi jo egentlig gode og mette, men da kommer selvsagt hovedretten – stekte poteter med løk og hvitløk, mer siciliansk pølse og kalvestek(?). Nydelig dette også, – og vi må rydde plass i magen for dette også. Måltidet avsluttes med iskrem med olivenolje – vi er jo tross alt på en olivengård. Spennende og interessant smak. Tilslutt var det en kopp espresso og et glass Amaro – som er en siciliansk søt bitter laget av urter, røtter, bark og sitrus.
Vi får dessuten vite at Torre Loopa Kite Zone jobber mot et samarbeid med Bagili Fontanasalsa hvor det skal lages et 3-4 dagers pakketilbud. Her skal det inkluderes kokkekurs i sicilianske spesialiteter, vinsmaking, guidede turer i nærdistriktet, bl.a. for å se lokale produsenter av bakervarer og gode råvarer til matlaging. Man skal få en smak av Sicilia både kulturelt, historisk i tillegg til den gode maten. Baglia Fontanasalsa har i en årrekke mottatt Michelinanbefalinger da kokken er meget god. Vi synes dette høres ut som et spennende opplegg, og gleder oss til å høre mer om det.
Åh vad härlig upplevelse! Och sån fin plats att sitta och äta på. Som vanligt är bilderna dina väldigt fina och beskrivande Finn! Hur länge stannar ni på Sicilien?
Takk for det Anna. Ja, en herlig opplevelse 🙂 Vi har ikke noe foreløpig tidsplan når det gjelder Sicilia, men vi må være i Alicante innen 15 Desember. Vi reiser til Norge i julen, men returnerer til Spania 2 Januar.
time flies – yesterday we were sitting in this wonderful place together- now we are back Home an we look through your really really cool writings!
We enjoyed meeting you two very much!
Have a good time! And we are curious about reading on 🙂
Maybe ohne day we follow your impressing example! 😉
With lots of kind greetings from Hamburg,
Julia, Lars and Matti
Thank you very much. It was so nice to meet you all. That is one of the good things about the life we live, – we travel and meet a lot of nice people everywhere. And there is always some interesting things to talk about and to learn from people from other places. If you follow our example we wish you good luck and enjoy – and if not, enjoy anyway :-). It is important to enjoy. We hope to see you again one day. Greetings from Finn and Tone