Vi har tidligere skrevet om hvor givende og inspirerende det er med alle de flotte menneskene vi møter. Her på Kite Lido Birgi er det intet unntak. Kitefolk er lette å komme i kontakt med; hyggelige, pratsomme og hjelpsomme. Det starter ofte med spørsmål om du har vært på vannet, hvordan var økten idag, hvilken kitestørrelse, hvordan var vinden osv. Etterhvert går det over på mer om hvor man kommer fra, hva man driver med og hvor man reiser videre, samt alt fra mat, kultur og hvordan leve livet.

© Finn-b

Kite Lido Birgi drives av Matteo og Luna, et kjempehyggelig par som jobber hele tiden med å sørge for at alle har det fint. De driver Kitesurfer Academy, har bobilparkering, leier ut ferieleiligheter, og driver Don Matteo Restaurant som er åpen fra morgenen til kveld i ca 10 måneder av året. Her serveres alt fra cappuccino til pastaretter, schnitzel og salat til vin, øl og drinker. De hjelper deg med lauching og landing av kiter, du kan leie utstyr og instruktør, det er utedusj hvor man skylle seg etter en kiteøkt, eller du kan slappe av og sole deg med en aperol sprits og betrakte på alt som skjer på vannet. Serveringen foretas ofte i våtdrakt.

I løpet av de ukene vi har vært her har vi bl.a. truffet en familie fra England, – mor, far og datter samt en kamerat av faren. Far på 63 og datter på 25 kitet, – mor prøvde seg på padlebrettet. Faren var en anerkjent arkitekt, datteren kjørte ambulanse og de levde godt opp til vår oppfatning som erkebritiske. Vi hadde flere hyggelige kvelder på taket på restauranten til Matteo hvor det ble diskutert og løst verdensproblemer av ymse slag over et fantastisk godt måltid mat. Noen dager seinere ankommer et tysk par som er midt i 50 årene som kjører en liten varebil/van på tur, og vi blir godt kjent med disse også. Mange interessante samtaler.

Det er selvsagt også mange unge «vanlifere» her, – de kommer i gamle bobiler eller ombygde varebiler, – lever enkelt og ånder for kitingen. De er selvsagt litt misunnelige på komforten vi har i Moreloen vår, men jeg tror de koser seg like mye slik de lever. Vi kom i snakk med et polsk par hvor hun er fotograf og han jobber med grafisk design og web. De håper å kunne leve slik i noen år, – loffe rundt, kite, jobbe og kose seg på forskjellige steder i Europa. Vi ble tilogmed modeller for henne, – hun syntes vi hadde en interessant og morsom historie, – så hun spurte om hun kunne ta noen bilder og skrive litt om oss. Klart det, – og det ble en morsom serie. Hun gikk så opp i oppgaven at hun faktisk falt i vannet da hun skulle ta bilder av oss på brygga. Heldigvis gikk det bra med både henne og kameraet.

Vi treffer et par som reiser verden rundt i 15 måneder før de skal gifte seg, – hun er fra Australia og snakker entusiastisk på inn og utpust, han er fra USA, begge bor nå i Canada og driver et reiseselskap for turer til Sør Amerika. Kitere begge to selvsagt. Vi kommer også i kontakt med et sveitsisk par som har pensjonert seg og reiser rundt i bobil og kiter, går på ski, sykler montainbike og klatrer i fjell. Spreke folk som lever livet til fulle og nyter hver dag.

Vi har også fortalt om Santos, – kitelæreren vår som er et fyrverkeri av en kar med masse livserfaring fra mange land. Vi hadde mange inspirerende samtaler om alt fra ernæring, medisin, filosofi, livet og kiting. Det er både nyttig og givende å få nye perspektiver på ting, og det får man i møte med folk med ulik bakgrunn

I Norge føler vi ofte at vi lever litt uvanlig som bor i bobil på heltid og reiser rundt på kitespoter i Europa. Her møter vi mange som gjør akkurat det samme, og de som ikke gjør det – de drømmer om å få leve slik. Det er mennesker som søker friheten og ønsker å leve livet uten stress og jag. De søker naturen og aktiviteter i forbindelse med den, vennskap knyttes på tvers av alder og nasjonalitet, og erfaringer deles villig om gode plasser, teknikker for å bli bedre kiter, hvordan løse daglige oppgaver og ellers alt mellom himmel og jord. Og vi – ja vi føler oss takknemlige som kan nyte dette livet og knytte kontakter fra mange ulike land. Vi berikes stadig med nye bekjentskaper og masse livsvisdom.

Translate »