Etter å ha fricampet og kitet i nesten en måned var vi klar for litt mer urbane aktiviteter med byvandring og sightseeing. Vi var innom Parking Lagani i Giardini Naxos i fjor også, men da var det bare for et kort opphold etter å ha besøkt Etna. Siden vi ikke rakk å utforske så mye sist hadde vi nå bestemt oss for å tilbringe noen dager her i den søvnige badebyen ved foten av Etna. Giardini Naxos er også nærmeste nabo til den mer kjente Taormina.

Lofty står fint parkert her på Lagani Parking. Ved klarvær kan vi se toppen av Etna til venstre.

Her er det rent og pent og alle faciliteter.

Vi var som nevnt her i fjor, og valgte samme Bobilparkering da denne ligger sentralt, er ren og pen og har alle fasiliteter. Prisnivået er det heller ikke noe å si på. Et hyggelig gjensyn med Jørn fra Drammen som kjører bobil og er fast gjest her ble det også.

Grekerne har gjennom historien vært mye på Sicilia, og anla i år 734 BC byen, og kalte den opp etter sin greske navnesøster. Dette var den første greske kolonien på Sicilia. Det er mye historie her, og en 10 mål stor arkeologisk park med ruiner fra byen og fortene fra tidligere storhetstider.

Fra Giardini Naxos ser vi opp til Taormina som ligger oppe i åsen i bakgrunnen

Båtopplag og Castello di Schiso

En vakker havfrue..?

Etter så lang periode med fricamping var det greit å få vasket litt klær, tømt og fylt tanker, ladet både batterier og hvilt kroppen etter mange timer i vannet hver dag. Her er det stille og fredelig og det er deilig å få slappet av litt. Vi tar en rusletur langs strandpromenaden som ligger kun et steinkast fra campingen. Her ligger det barer og restauranter langs den lange flotte stranden. Det er noen gamle fiskebåter på stranden, et par katamaraner ligger ute i bukta, sesongen er nok litt på hell for det er ikke mye bade og strandliv å se selv om vanntemperaturen fremdeles er rundt 20 grader. Noen steder langs stranden er det moloer av lavastein, – naturlig nok siden dette er ved foten av Etna. Vi ser opp til toppen både fra campingen og fra stranden, men dronningen er rolig nå om dagen. Det ryker litt fra toppen av krateret, men ikke noe utbrudd å snakke om.

Litt artig med retrodesign på badehusene 🙂

En fisker nyter kvelden ved stranden og håper på fangst

Det er veldig frodig her, blomster og busker overalt. De er dessuten glad i farger og det blir et fint blikkfang

Stranden i Giardini Naxos i solnedgang. På denne tiden av året går solen ned før kl 17.00

Giardini Naxos ligger strategisk til mellom Taormina og Catania. Det går buss og tog til begge byer, så her er det muligheter for dagsutflukter. Vi blir noen dager, så får vi se hva vi finner på. Taormina og Castelmola står på ønskelista.

Dramatisk himmel mot Taormina. En litt spesiell katolsk kirke til venstre i bildet

Vakker himmel over Giardini Naxos

Vi avsluttet rusleturen langs stranden med et glass hvitvin

Translate »