Verdens vakreste by ifølge noen, her har filmstjerner og jetsettere valfartet i årevis. Byen var tilogmed et «must» i «grand tour» for eliten på begynnelsen av forrige århundre. I dag er det et populært turistmål for mange, – og noen vil kanskje si at byen er litt for turistifisert. Det kan hende, men den er like vakker og elegant med nydelig utsikt til Messinastredet, Isola Belle, Giardini Naxos og selvsagt Etna i det fjerne. Det er et fargerikt skue med hus og hoteller i pastellfarger, blomster, palmer og kaktuser. Det greske teateret ligger nydelig til i sørhellinga.

Porten inn til byen

Turistene

Vi tar lokalbussen opp den bratte lia, – og er skjønt enige om at 3 Euro T/R er vel investert. Veien opp er nesten som Trollstigen, og bussen må rygge litt i noen av svingene når det kommer møtende biler. Vel framme ved busstasjonen vandrer vi inn mot sentrum. Vi passerer taubanen som går ned til havet, men tester ikke denne. Vi rusler inn Messinaporten som er en del av den gamle bymuren. Vel inne i hovedgaten betrakter vi turiststrømmen. Det er ganske interessant å observere de ulike gruppene. Her finnes mange typiske amerikanere med bermudashorts, sokker, caps og kamera på den litt store magen. Det er russere i blank skinndress, gullfargede høyhælte støvletter og bleket hår og det er japanere i vide gevanter, mikkemus T-skjorte og enorme solskjermer. Vi føler oss ganske ordinære i forhold.

Det er mye turister i Taormina

Inngangen til det greske teateret

Det greske teateret

Det koster 10 Euro å komme inn, men det er det verdt. Teateret ble bygget under den greske koloniperioden fra 734 BC. Det har siden vært både romere, arabere og normannere som har hersket her, – kanskje ikke så rart siden det har en strategisk beliggenhet. Teateret er nesten intakt og brukes jevnlig til konserter med orkester og sangere som framfører kjente italienske sanger og arier. Grekerne var gode til å lage teatre med fantastisk akustikk. Utsikten herfra er selvsagt også upåklagelig.

Vakker utsikt

Etna i bakgrunnen

Det Greske teateret

Upåklagelig utsikt. Calabria i horisonten

Fra en annen vinkel-Etna i bakgrunnen

Finn har fått ny hatt 🙂

Utsikt til Giardini Naxos fra innsiden av det Greske teateret

Byvandring

Vi rusler videre gjennom gaten og beundrer de elegante butikkene, de små smugene hvor det er butikker, potteplanter, barer og små restauranter med rutete duker. Det er et yrende liv her selv om vi er sent i sesongen. Butikkene tilbyr alt fra rådyre designklær til keramikk, malerier, suvenirer, frukt, vin, olivenolje, kosmetikk, hatter og skjerf.  Været er nydelig, det er 25 grader og sol og da vi nærmer oss torvet Der sitter det jammen et par herrer og spiller gitar og mandolin og synger italienske serenader. Du verden, – for en dag! Vi setter oss ned og tar en Aperol Spritz i sola, – og selv om det er nesten norske priser her så er det verdt det med den utsikten, konserten og den sicilianske atmosfæren.

Et artig vindu 🙂

Det går også taubane ned til stranden

Koselig gate ved busstasjonen

Morsomme detaljer

Gatemusikanter

Yrende liv på torget

Mange spennende smug

Tone poserer

Og til slutt – litt video:

 

Translate »