Tarifa og Costa de la Luz – lyskysten er kjent for at det alltid blåser, men noen dager er det vindstille også. Da er det en god anledning til å utforske områdene i nærheten. Det er mange flotte og spennende steder i nærområdet til Tarifa og i dag tok vi turen til Punta Paloma og Bolonia.

Punta Paloma ligger rett etter Valdevaqueros som er et kjent sted for vindsurfere og kitere. Vi tar av fra hovedveien og kjører vi gjennom en liten ørken – som også kalles las Dunas. Litt spesielt og selvsagt et yndet fotomotiv.

Etterhvert kommer vi inn i en furuskog og parkerer «Lofty» før vi vandrer gjennom urskog ned til stranden. Spennende å utforske slik og se hva som dukker opp rundt hver sving. Stranden her er litt annerledes enn ved Tarifa og Los Lances der vi vanligvis oppholder oss. Her er det mye steiner og klipper med utrolige formasjoner og mønstre. Det er selvsagt vind og hav som har vært med på å forme disse, det må ha vært mykere bergarter innimellom som har skapt alle hullene og mønstrene. Vi ser også et par forliste båter som minner oss om at havet kan være farlig. Om det er gamle fiskebåter eller båter som har vært benyttet av båtflyktninger vites ikke. Men stangfiskere er det endel av her, og vi ser at de har også fått fisk og sikret middagen. Vi rusler tilbake til bilen og tar en kort kaffepause før vi ruller litt videre til neste bukt.

Bolonia har vi hørt om, så det var på tide at vi fikk tatt turen dit. Kun en liten avstikker fra hovedveien så var vi ved en utrolig vakker strand og en koselig liten by. Byen lever godt av surferne, kiterne og vindsurferne og det er mye apartementos, hostels, barer og restauranter her. Likevel har plassen bevart mye av det opprinnelige preget. Litt vrient å få parkert, da de fleste parkeringsplassene hadde bom for biler over 2,20m. De vil nok helst at man leier et rom eller leilighet framfor å stå med bobil eller van på stranda. Vel, – vi skulle jo bare kikke litt og vandre litt rundt – ikke overnatte, så vi fant en plass å parkere tilslutt. Bolonia har også lang historie og det ligger en arkeologisk park der med rester fra en romersk bosetting. Ikke så rart at de bosatte seg her, for det er et nydelig sted, med en vakker strand og frodige marker rundt om. Vi vender nesa tilbake til campingen og gleder oss til å utforske mer av nærområdene etterhvert.

Og til slutt, en liten videosnutt:

Translate »