Hva er det med denne campingplassen vi liker så godt? Den er jo ikke spesielt moderne, fasilitetene er gamle, men gullende rene. Det er ikke spesielt billig og det er ikke wifi her, kun i baren og utenfor resepsjonen, ikke at det spiller noen rolle for oss – vi har medbragt. Det er ikke svømmebasseng eller trimrom, men det er en fantastisk 10 km lang og 400m bred strand rett utenfor. Camping Rio Jara er Europas sydligste campingplass, og det er kun 15 km over til Afrika. I tillegg møter Atlanterhavet Middelhavet hvilket skaper en egen energi, i tillegg er lyset magisk her ved Lyskysten – Costa de La Luz. Atmosfæren på Rio Jara er fredelig, helt herlig og spesiell, stedet har sjarm og sjel. Baren er ganske unik med massevis av rare snurrepiperier hengende fra taket, gamle antikviteter og redskaper og det bor en gammel yorkshire terrier som gjerne legger seg oppå føttene dine hvis du setter deg ned ved peisen. Folkene som jobber her er bilde og hyggelige og pusler rundt, rydder og ordner hele tiden. 2 ponnier og et esel bor i inngjerdingen ved porten og ønsker alle velkommen.

Resepsjonsområdet på Rio Jara

Velkomstkomiteen er på plass….

Hmm… her må det undersøkes litt nærmere, er det noe kos å få tro??

Gjestene

Dette er ikke stedet for vanlige bobilturister som ønsker flotte store pitcher, masse sol og stilig bar, og flott restaurant, basseng etc. Langt til butikken er det også her, nærmeste Lidl eller Mercadona ligger ca 4km unna – inne i Tarifa. De gjestene som trives her er som regel de som driver med vannsport. Det er hyggelige folk i alle aldre fra gråhårete karer til unge menn med langt hår og fargerike klær.  Mange kommer år etter år for å kite eller vindsurfe. Man samles ved porten for å sjekke vinden mens man drikker kaffe. Her er ingen intriger, bare en felles genuin glede over vind og mulighetene til å leke i vannet. Her kommer store, små, gamle og nye bobiler, vans og telt. Det henger sorte våtdrakter og trapeser i trærne og det står fargerike surfebrett ved bilene. Det er en hippieaktig stemning som er veldig trivelig.

Hundene trives også kjempegodt. Litt pussig det der, her går alle løse, alle er rolige og vennlige, ingen er aggressive eller redde. I Norge er går alle hunder i band, mange er stresset, redde og kanskje litt aggressive. – Her får hundene utfolde seg med løpeturer på stranden og hilse på alle som har lyst til en prat.

Klar for en tur på vannet

Det henger våtdrakter og annet utstyr i trærne utenfor vogner og bobiler

Vi rydder litt

Vinden er alltid et engasjerende samtaleemne

Alle er opptatt av vind her, naturlig nok. Hvor mye blåser det i knop/sek? Er det Poniente eller Levante? Poniente er vestavær og blåser mot eller langs land, og er den vinden som det er tryggest å kite på selv om det ofte er endel bølger. Levante er østavær og fralandsvind, og da er vannet mer flatt, men man risikerer å ende opp i Marokko hvis man ikke er god nok til å komme inn til land eventuelt at det er redningsbåter som plukker deg opp. Levanten kan også være litt kastete da den kommer fra land og skal forsere åsene ned mot Tarifa.

Kort vei til stranden. Her samles vi på morgenen over en kaffe for å diskutere dagens vær og aktiviteter

Flere andre aktiviteter

Men det finnes andre aktiviteter også. Hvis man f.eks er fugleinteressert så er det masse å se på; vadere, rovfugler, hegrer, skarver, storker, ender etc . I mars/april kommer alle trekkfuglene fra Afrika og hviler seg litt her før de flyr videre nordover. Det er mye spennende å se hvis man er interessert i dette. For fotografer er det også et eldorado. Vakre solnedganger, fargerike kiter, sand, vand og bølger, hester, kuer og fugler. Hvis man ikke er så glad i å holde på ute i vannet så er det også muligheter for flotte fotturer i åsene innenfor. Mange sverger også til å sykle både på småveiene og ute i terrenget. Ridemuligheter finnes også. 4 km nord-vestover på stranda kan man leie andalusiske hester og ri langs strandkanten – riktig så romantisk. På samme sted er det også muligheter for Yoga 3-4 ganger i uka. Er man sulten så finnes det en bra restaurant; Pachamama, som ligger på andre siden av hovedveien. Det ser ut som et takras utenfra med gamle jernbanesviller og busker som gror vilt, – så kommer man inn og der er det verdens herligeste sted med fantastisk mat. Det er bord både ute og inne, og i utedelen er det badebasseng hvor man på sommerstid har poolparty og livemusikk.

Man kan leie hester og gå på ridekurs

Den gamle baren på Rio Jara

Koser oss i sola her på Rio Jara

 

Translate »