Det var deilig å komme tilbake til Tarifa etter juleferie i Norge. Her er det sol og varme, men vinden blåser Levante. Dvs det blåser fralandsvind og uten redningsbåter kan det være risikosport å kite – i hvert fall hvis man ikke er veldig rutinert. Men da finnes det andre artige vannaktiviteter, – våre venner her på campingen har introdusert oss for surfing med Bodyboard.  Vi har vært på en utflukt til El Palmar hvor det er flotte forhold for bølgesurfing både med vanlige Surfebrett, SUP og Bodyboard/boogieboard.

Finn i fint driv 🙂

Surfing med Bodyboard er mye enklere enn vanlig surfing der man skal reise seg opp på brettet. Her har man et lite brett som man ligger på magen og padler ut før man snur og venter på bølgene, og når de kommer så er det å padle med svømmeføttene alt man kan. Er man heldig så fyker man som en rakett langt innover og helt oppå stranda. Kjempemoro, – og ganske enkelt, man må bare tåle å bli vasket rundt i brenningene, det blir saltvann i hår, øyne og ører. God trim er det også, her brukes hele kroppen for å balansere, man padler med bena, svømmer og leker med bølgene og strømningene. Det er litt barnslig, men du verden så artig, og like gøy for alle aldre.

Lofty parkert med fin utsikt til havet

Ikke noe å si på denne utsikten 🙂

Flott kjempelang strand og krystallklart vann…herlig:-)

Kjekke karer som bærer brett etter dagens moro på vannet

Godt tilrettelagt med slike gangveier ned til stranden

Turen til El Palmar gikk gjennom vakkert grønt og blomstrende landskap og endte opp ute ved en kjempelang strand ute mot Atlanterhavet. Her har det utviklet seg til å bli et kult avslappet surfesamfunn med surfeskoler, surfebutikker, restauranter og barer. Det står vans og bobiler av varierende alder og standard langs stranda, våtdrakter, brett og klær henger til tørk og folk koser seg med strandlivet. Det er litt hippiestil, fargerikt og unikt.

Surfebutikker var det mange av

Litt kunst – den perfekte bølgen tolket av en trekunstner?

Strand – eller «sandpromenaden» hvor barer og restauranter lå på rekke og rad

Her inntok vi en herlig lunsj

Namnam – deilig rett med reker, poteter og egg

Poke Salmon – rå laks med avokado, mango, ris og waka…(husker ikke hva det heter..) Kjempegodt 🙂

Hjemveien gikk langs kysten, og vi stoppet i Los Canos de Meca. Flotte strender og vakkert her også, det kan være riktig så spektakulært med store bølger når det stormer. Vi kjørte Lofty på denne utflukten, og det gikk helt utmerket på disse veiene, litt smalt noen steder, men ikke noe problem. Vi har vært mye verre steder med stor bil før. Men på denne parkeringsplassen var det et ganske ujevnt underlag og hva vi ikke visste var at noen steder var det kun løs sand. Så da vi skulle kjøre videre endte bakhjulene nedi et av disse sandhullene og vi satt bom fast. Nå var rådyra gode, og veldig bra at vi hadde gode venner som var løsningsorienterte med på tur. Det ble en spennende avslutning på turen, hvordan få løs 7,5 tonn Morelo løs fra sanden? Ved hjelp av luftsystem, støtteben, løftekrok og AJ sin Sprinter kom vi omsider opp på veien igjen og vi kunne kjøre videre i skinnet fra nok en fantastisk solnedgang via Barbate og Zahara og hjem til Camping Rio Jara. Alt endte godt og vi er en erfaring rikere.

 

Jaja, ser jo litt utfordrende dette…

Redningsaksjon i solnedgang med gode hjelpere og rett redskap.

 

Og tilslutt en videosnutt:

Translate »