20 Januar 2018 låste vi døren til vår enebolig i Sandefjord for å legge ut på vår første to måneders tur nedover i Europa. Vi så oss egentlig aldri tilbake, bobillivet ga såpass mye mersmak at huset ble solgt, og vi ble digitale nomader på heltid. Nå to år etter kan vi se tilbake på fantastiske opplevelser og møter med flotte mennesker. Vi er begge så heldige at vi kan kalle oss digitale nomader, vi jobber altså fra bilen. Og ja, det blir bare bedre og bedre!

Livet som heltidsbobillister har gitt oss et så utrolig mye bedre liv. Vi er også fullt klar over at dette livet ikke passer for alle, men for oss har det så langt vært en helt vanvittig reise! Vi har i løpet av de to årene loffet 12 måneder rundt i Europa. Vi har kjørt 40.000 km rundt i Tyskland, Sveits og Frankrike. Vi har vært en rundtur på Korsika, kjørt Italia på kryss og tvers fra nord til sør, vi har utforsket den spennende Italienske øya Sicilia hvor vi også mønstret på en stor seilbåt for en 5 dagers seiltur ut til de Eoliske øyene. Vi har opplevd Vulkanutbrudd på Stromboli og stått på toppen av den aktive 3.000 meter høye vulkanen Etna. Spania er godt gjennomarbeidet, og vi har selvfølgelig fått med oss Portugal med Algarvekysten og vestkysten opp mot Spanske Galicia, og innsiden av Biscayabukta mot Frankrike. Vi har besøkt Normandie, kjørt videre mot Belgia, og hatt en rundtur i Nederland. I tillegg til alt dette har vi reist på kryss og tvers i Middelhavet med ferger. Det har vært så mye opplevelser at det er nesten vanskelig å fordøye alt.

Livsstilen vår har blitt mye mer aktiv. Her fra en rusletur på stranden i Tarifa

Livet som heltidsbobillist

Å bo på heltid er en vesentlig forskjell på å reise på helgeturer og ferier med bobilen. Det er ganske mye som skal tilrettelegges og planlegges. Plutselig flytter vi fra 200 kvadratmeter inn i en hybel med hjul på 20 kvadratmeter. Det var naturlig nok mange reaksjoner, alt fra «hva i all verden er det dere finner på» til «dette må dere gjøre før det er for sent». Hovedsaken for oss var at barna og den nærmeste familien applauderte valget, og ønsket oss lykke til på ferden. Vi har jo skrevet mye om dette tidligere, så det er ingen grunn til å gjenta oss selv her.

Så, hvordan er livet etter to år i bobilen? Det kan beskrives med to ord, helt fantastisk! Det er et utrolig godt liv uten andre forpliktelser enn det vi må jobbe for å holde hjula i gang, og selvfølgelig holde bilen i orden. Å våkne til fuglekvitter og lyden av bølger som slår mot land mens sola gløtter opp i horisonten er en velsignelse, og vi setter pris på hver eneste dag. Etter å ha fartet mye rundt så har vi etterhvert funnet våre favoritter, og det er to steder som virkelig har satt seg fast, Sicilia, og Tarifa i Spania. Dette er jo to ytterpunkter i forhold til avstand, men «det går alltid en ferge«, og da blir ikke avstanden så avskrekkende.

Fergen fra Genova til Barcelona sparer oss for en del mil når vi skal nedover spanskekysten fra Italia

Vi knytter vennskap og kontakter

Dette er også en av de tingene vi virkelig setter pris på, alle disse fantastiske menneskene vi møter. Noen blir bare hei og farvel, andre knytter vi sterkere vennskapsbånd med. Kontaktnettet har blitt stort, og dette er noe vi setter stor pris på. Vi møter også andre digitale nomader, mennesker som har tatt samme valget som oss. Det er alltid hyggelig å kunne dele erfaringer over en kopp kaffe.

Disse møtene med mennesker har som sagt gitt oss mange venner over hele Europa. Det er praktisk når vi er ute og ruller, det er alltid noen vi kan stikke innom på veien. Det blir også en del aktiviteter utover sommeren og høsten med våre «Tarifavenner». Vi skal møtes i Düsseldorf for hyggelig byvandring, det blir grilling og hygge på Dani’s private strand ved Unterbacher See før vi i samlet flokk skal kjøre over til Zeeland i Nederland for å kitesurfe. Derfra skal turen gå videre med Arjan’s båt på kanalene opp til Maastricht. Vi skal også i løpet av høsten delta på et arrangement på Sardinia, så da får vi også anledning til å utforske denne øya.

Vi gleder oss til å komme hit igjen. Dani’s private strand ved Unterbacher See i Düsseldorf

Vi bare fortsetter

For oss er fulltidsbobilismen en flott måte å leve på, og vi er heldige som har anledning. Det passer som sagt ikke for alle, det er heller ikke alle som har muligheten. For oss har det gitt et så utrolig mye mer aktivt og rikt liv at dette vil vi gjerne fortsette med så lenge vi har mulighet. Vi får nærmest litt panikk når vi snakker om at vi skal en eller annen gang tilbake i en leilighet. Vi håper det ligger langt frem i tid, og nå gleder vi oss til å ta fatt på det tredje året med vårt rullende hjem.

Translate »