Matlaging i bobil kan være så mangt. Mange sverger til grilling og matlaging ute i friluft både av hensyn til å slippe matos i bobilen og for at det er hyggelig å lage mat ute. Lager man maten inne i bobilen så er jo de fleste bobiler utstyrt med 2 eller 3 gassbluss. Noen har stekeovn, og noen mikrobølgeovn. Omnia er også en svært så populær sak for å lage pizza, lasagne eller bakverk – kjekk sak hvis man ikke har stekeovn. Airfryer krever ( i alle fall stor fordel) at man står på strøm, men har den store fordelen at det ikke blir matos i bobilen. Den kan brukes til ulike retter, ikke bare pommes frittes selv om det er det mest vanlige. Her kommer noen eksempler på hva vi har laget i Airfryeren. Det er sikkert mange andre muligheter for bruk, så her er det bare å la kreativiteten få utfolde seg.

Vi valgte en liten enkel Airfryer på kun 1000W

Airfryer i bobil

Vi fikk tips om denne kjøkkenmaskinen i sommer da vi var på tur på Sørvestlandet. Naboen vår laget pommes frites uten stekeos eller bruk av olje. Hmm, dette måtte prøves ut. Vi lager mesteparten av maten vår inne i bobilen, og det å slippe matlukt, stekeos eller sprut fra olje er en ubetinget fordel. Vi bruker kun Airfryer når vi er tilboblet strøm. En Airfryer kan fås i forskjellige størrelser, og vi valgte den minste på kun 1000W da det noen ganger kan være begrenset tilgang på strøm der vi står. Ulempen er at det ikke er plass til så mye av gangen i beholderen, men da er det bare å gjøre dette i 2 omganger.

Kun til Pommes Frites?

Neida, her er det kun fantasien og kreativiteten som begrenser. Vi har testet både kyllingnuggets, fiskepinner, frityrscampi og andre produkter som er beregnet for fritering. Det går kjempefint, og uten bruk av olje blir det dessuten en mer sunn variant. Fish and chips er helt supert, og vi lager dette ganske ofte.

Patatas Bravas er en spansk variant av pommes frittes

Kyllingnuggets

Smaker kjempegodt med ketchup og majones, samt BBQ og Karrisaus 🙂

Fish & Chips – herlig 🙂

Andre retter

Det som mange ikke vet er at det også går kjempefint å steke f.eks laks i Airfryer, den blir helt perfekt stekt, saftig og fin. Kyllingfilet har vi også prøvd. Den smakte helt utmerket, men så litt trist ut på overflaten så en liten smørklatt hadde nok gjort den mer innbydende. Vi la på bittelitt smør når svinefileten skulle prøves for å få fin brun stekeoverflate, og dette ble helt perfekt. Steketiden er noe man må prøve seg fram til, og noen produkter må snus ved halvgått steketid. Som om dette ikke er nok så er den også egnet til å varme halvstekte rundstykker. Andre typer bakverk skal også være mulig, men dette har vi ikke testet ut enda. De ulike mattypene og antall gram vil gi variabel steketid og effekt, litt indikasjoner står på også på toppen av Airfryeren. Er man er usikker på steketiden er det heldigvis er det bare å åpne skuffen, følge med og sjekke underveis så ser man når middagen er ferdig. Hvis dere har lyst til å variere matlagingen med Airfryer så se bilder under for litt inspirasjon.

Laks i Airfryer blir kjempegodt

Her har vi laget svinefilet, – helt perfekt stekt

Asiatisk inspirert rett med scampi, mango, avokado, chili og vårløk samt ris og Sweet Chilisaus

Rengjøring

Det beste av det hele er at beholder og rist er teflonbelagt og veldig lett å gjøre rent. Det har foreløpig ikke vært noe som har brent seg fast, og en rask runde i varmt vann gjør susen og Airfryeren er klar til bruk igjen.

Translate »