Det går direktefly fra Torp Sandefjord til Malaga, og Torremolinos ligger kun et steinkast fra flyplassen hvilket medfører at dette er perfekt for å få besøk. Denne uken koser vi oss med familien. Vi har vandret langs strandpromenaden i Torremolinos i strålende sol, hatt en vennskapelig kamp på minigolfbanen, og vært på byvandring i Malaga inkludert et besøk på Bilmuseet.

Palmer, sol og strand er flott

Torremolinos

Vi har parkert på Los Alamos stranden. Her koster det 2 Euro pr dag, det er ingen faciliteter, men en flott utsikt til stranden, søppelkasser og tilgang til utedusj/vann på stranden.  . Vi synes det er greit å betale litt for dette slik at vi vet at dette er ok og lovlig å parkere her.

Ingenting å si på utsikten 🙂

Det var koselig å få besøk av familie, og skravle litt. Været er fortreffelig, med strålende sol og godt over 20 grader på dagen. Det passer fint med noen late dager med pitstop og god mat på de koselige restaurantene. Det er ikke alltid det trenger å skje så mye, deilig å bare nyte og slappe av. Vi har vært her før så vi trenger ikke lete etter hvor vi skal gå. Se også Torremolinos; mer enn bare sol, strand og paraplydrinker .

Masse barer og restauranter langs strandpromenaden

Litt maritimt innslag

Fantastisk god tapas servert på en artig måte 🙂

Tapasbaren sett fra gata

Dagstur til Malaga

Det som er så greit her at det går tog hvert 20 minutt til Malaga. Det koster kun et par euro og er alltid i rute. Vi tok en tur til Malaga, og Bilmuseet sto på programmet. Det er virklig verdt et besøk. Her er det ikke bare veteranbiler fra tidenes morgen, det er også moter. Her kan det bivånes både vakre kreasjoner; kjoler, sjal, fantastiske hatter og vesker. Annet tilbehør som antikke vannski og tennisracketer er også morsomt å studere. Etter museumsbesøk blir en selvsagt sulten så da ble det en deilig lunsj i gamlebyen etterfulgt av en liten tur innom «dulcen» – se forøvrig også tidligere bloggpost om dette. Dagstur til Malaga

Fiin gammel stil over dette

Såpass med kofferter må det jo være 🙂

Mange lekre kreasjoner her

Hva med en hatt med hånd i hanske…eller hva det skal kalles 🙂

Lekker sak med innlagt sminkeskuff og interiør i krokodilleskinn (?)

Mye krom og blank lakk

Elisabeth Taylor likte bling bling :-), og fikk Rollsen dekorert i sin egen stil.

Mens Beatles sin Rolls Royce var i en litt annen stil

Vi avsluttet dagen med et lite glass tappet rett fra tønna her på denne antikke «dulce» baren

Fricamping vs fricamping

Det skrives og diskuteres ofte hvor lange man kan fricampe uten å være tilkoblet strøm. Dette varierer selvsagt både med hvor mye kapasitet man har med solceller og batterier, samt hvilket forbruk man har. Noe som sjelden nevnes er at det kommer selvsagt også an på om man står i ro eller kjører litt hver eller annen hver dag. Det lades jo opp igjen når man kjører et par timer. Vi har tidligere skrevet at den strømpakken som fulgte med «Lofty» er i minste laget for oss. 420 ah batteripakke og 260 W med solceller holder ikke lenge når man skal lade et par pc’er hver dag. I tillegg har vi jo kamerabatterier, telefoner pad’er etc. Når vi står stille så mister vi ca 5-10% strøm hver dag, selv med meget forsiktig bruk av strøm og mye sol som er høyt på himmelen her sør i Spania. Hadde vi kjørt en liten tur hver dag, så så hadde ikke dette vært noe problem i det hele tatt, vi hadde kunnet fricampet i årevis hvis man bare tar hensyn til strøm. Slik som det er i dag kan vi stå ca. 10 dager på samme stedet før vi må fylle vann. Gråvannstanken holder noe lenger, ca. 14 dager, og septiktanken mellom 14 dager og 3 uker. Det er jo egentlig ikke så værst det, men vi ønsker oss mer solceller.

Søndag kjører vi sørover igjen til Tarifa, men vi har planlagt noen utflukter bl.a. til Jeres De Frontera, Cadiz og Gibraltar. Følg med 🙂

Translate »