«Hvis verden var en bok så vil de som ikke reiser kun ha lest en side» fritt etter St. Augustin. Å reise vitaliserer også sinnet, man blir utfordret og ser noe nytt underveis. Vi reiser, og vi opplever stadig mye spennende og overraskelsene står nesten i kø hvis man drar litt utenfor allfarvei. Idag har vi tatt en liten avstikker til et lite paradis i Portugal, rett ved grensen til Spania. Dette er en bobilparkering litt utenom det vanlige. Hvis man ikke kommer med egen bobil eller campingvogn, så er det mulig å leie rom for natten i en jernbanevogn, en båt eller en bungalow. Temaet her på ADAENS er m.a.o.reise. Alt er dessuten nytt, etablissementet åpnet bare for et år siden.

Bobilparkeringen ligger vakkert til og det er god plass til store biler

Det har en pedagogisk gård med biologisk og økologisk dyrking og et aromatisk drivhus. Det er perfekt tilrettelagt for barnefamilier; både inne- og utebasseng og både inne- og uteleker samt spill, pedalboogier, bibliotek, muligheter for vandring, fisking, fugletitting og kanopadling. En smal vei slynger seg 3 km fra hovedveien og inn til Adaens som ligger utrolig vakkert til i en uendelig duftende blomstereng med kamille og urter. Her beiter kuene blant gamle oliventrær, med utsikt utover et bølgende deilig, grønt og frodig landskap. Her kan roen senke seg og man kommer inn i en vidunderlig harmonisk og vakker verden.

Her ligger servicebygget, med leke- og spillerom, vaskemaskiner, dusjer, grillplass etc

Det biologiske utebassenget. I tillegg er det innebasseng med god boltreplass for barna

Hyggelig resepsjon

Her kan man overnatte i en ekte jernbanevogn

..eller kanskje overnatte i en båt..uten å bli sjøsyk 🙂

Tilogmed tømme og fyllestasjonen er kunstferdig dekorert

Urter og blomster var det overalt

Under den kunstneriske solskjermingen var det et shufflespill

Vil man ta med seg familien på en pedaltur, så er det bare å spørre i resepsjonen

Ikke noe å si på utsikten

I tillegg er det en fantastisk restaurant som har en sjefskokk, med 2 Michelin stjerner, 40 års erfaring og som kombinerer portugisiske mattradisjoner med gastronomi. Restauranten er i ferd med å få et godt rykte, og man bør reserve plass. All mat lages av lokale råvarer, og de har også egen vinproduksjon. Vi ville gjerne se denne, men den var dessverre stengt da vi ankom. I stedet arrangerte de vinsmaking i forbindelse med middagen, og for en eventyrlig opplevelse. Dette var kvalitet fra ende til annen, og en utrolige service og gjestfrihet. Vi fikk smake 2 hvite viner, 2 røde, en musserende og en dessertvin, alle sammen veldig gode. Maten var også nydelig. Som starter brød med en enkel eggerøre med hjemmelaget små chorizobiter og  koriander. Så fikk vi først en rett med torsk og salat, så svinefilet med stekte poteter og en pasta av spinat, brød og olivenolje. Desserten var ingefæris med oppskåret frukt. Alt sammen var meget delikat anrettet og servert. Ble vi mette? og lykkelige? Ja i aller høyeste grad. Var det dyrt? Ikke i det hele tatt. Dette er det beste måltidet vi har smakt på det vi kan huske.

Et eller annet med torsk, veeeldig god…. hemmelig oppskrift

Mye deilig vin 🙂

Dessertbordet

Restauranten kan trygt anbefales

Dagen etter åpner de produksjonslokalene til ADEGAMAYOR hvor vinen blir laget og dessuten også vinbutikken kun for oss. Her får vi en privat omvisning med utrolig mye interessant informasjon om vinproduksjon, pressing og lagring. Fabrikklokalene er spesialdesignet både mht utseende og funksjon for å kunne både ha et moderne inntrykk og ha kontrollert klima inne. På taket er det gress og et basseng med vannspeil som fungerer som klimaanlegg for å avpasse temperatur og fuktighet som er egnet for lagring av vin. Fabrikken er relativt ny, men er i ferd med å bli mer og mer kjent og populær. Fabrikken er familieeid, og de har også fra gammelt av drevet med kaffe. Det er ikke tvil om at vi må handle med oss litt av hvert. I tillegg til vin produserer de også egen olivenolje og ulike honningprodukter, – alt sammen økologisk. Et morsomt og interessant besøk som vi gjerne anbefaler.

Vinutvalget

Taket på bygningen fungerte som et klimaanlegg

Her lagres noen av vinene til de er klare til å tappes

Her finner dere dette fantastiske stedet:

Translate »