Så var vi i Portugal igjen. Vi har tidligere hatt litt vekslende erfaring med dette landet, men bestemte oss for å gi det en ny sjanse. Hovedårsaken til at vi dro hit var at her finnes flotte laguner med flatt og grunt vann som er velegnet for kitesurfing. Den største lagunen heter Lagoa de Obidos og ligger en times kjøring nord for Lisboa, tettstedet heter Foz Do Arelho og er et populært feriested for portugisere som er glad i vannsport. Vi ble positivt overrasket over denne vakre lagunen hvor en sandbanke skiller det rolige vannet innenfor og det ville Atlanterhavet med mektige bølger utenfor.

Rolig lagune innenfor og heftige bølger utenfor

Her er det lavvann, de skiller ganske mye ved flo og fjære

Da vi ankom regnet det, og vi ble en smule nedstemt. Bobilparkeringen er meget enkel, med gammelt serviceanlegg, kun kaldt vann og bare noen plasser med strøm – 4A. Plasseringen rett ved lagunen oppveier en god del, og for snaue 6 € pr døgn så er det ikke så verst likevel. Trenger man ikke strøm så er det fine plasser i første rekke til 4€. Vi fikk først en plass i 3. rekke, men ble flyttet fram morgenen etter til en fin plass i 2. rekke, med flott utsikt.

Lofty titter fram i rekke nr. 2 helt til høyre

Bobilparkeringen er lokalisert rett ved stranden, og har man ikke behov for strøm kan man stå i første rad. Plassene som både har strøm og er i første rad er selvsagt opptatt.

Dag 2 opprant med både sol og kitevind så humøret steg mange hakk. Dette lovet godt, og vi bestemte at vi blir en stund for å kite. Det flate og grunne vannet er perfekt for nybegynnere med kite, og dessuten de som kjører freestyle slik at de kan hoppe og gjøre spenstige triks. Vi fikk noen flotte dager på vannet hvor Tone endelig kom seg opp på brettet og Finn fikk forbedret sine ferdigheter. Dette er virkelig et supert sted for kiting og vinden var perfekt.

Denne lagunen er et eldorado for alle typer vannsport og vi tipper at det i høysesongen kryr av kitesurfere, vindsurfere, SUP, seilbåter og kajakker. Foz Do Arelho har vært en ferieby i uminnelige tider, og velstående portugisiske familier har i årevis valfartet hit for å bedrive ulike typer vannsport. Det arrangeres båtturer på lagunen hvis man bare vil ha en sightseeing enten på dagtid, eller i solnedgangen. Landskapet innenfor er også spennende, og man kan delta på organiserte sykkel- og fotturer i fjellet. Litt av hvert for enhver smak altså. Stedet er dessuten velegnet for fisking hvis man er interessert i slikt, vi har sett mange som fisker både fra land og fra båter. Hvis man bare har lyst til å nyte solen og kose seg så er stranden kjempefin, og det ligger det en rekke koselige strandbarer og restauranter langs strandpromenaden rett ved lagunen.

Strandbarer finnes selvsagt, syntes at denne hadde stilige stålpalmer 🙂

Det blåser jo ikke hver dag, så da må vi finne på andre aktiviteter. Vi ruslet en tur opp de bratte bakkene for å se oss litt rundt. Her er det tydeligvis et populært utbyggingsområde for nye villaer/sommerhus som så riktig så lekre ut. Det er jo ikke langt unna Lisboa, så området er nok velegnet for både portugisere som vil ut av byen, og for turister da det er kort vei til flyplass. Vi sjekket litt priser for moro skyld, og her får man mye hus for pengene.

Finn i fint driv oppover de bratte bakkene 🙂

Flott utsikt og nydelige blomster

Utsikten ble enda bedre høyere opp

En kveldstur langs stranda, og fargene var nydelige

Kveldslys med vakker farge på himmelen

Her har de ikke helt bestemt seg for om de skal bygge kirke eller borg, så da ble det litt av hvert 🙂

Solnedgangene her er selvsagt flotte, og fra denne strandbaren har man perfekt utsikt

Nydelig kveldssol som «drikker vann»

En ilanddrevet bøye i kveldslys.

 

Translate »