Vi har hatt en eventyrlig reise det siste halvåret, og kan se tilbake på mange hyggelige og spennende opplevelser. Minneboka er full av fantastiske inntrykk, møter med flotte mennesker, vakre steder, mestringsglede og øyeblikk av takknemlighet og moro.

 Vi startet med en rask transportetappe gjennom Danmark, Tyskland, Sveits og Italia til Genova hvor vi tok fergen til Palermo. På Sicilia var vi så heldige å få være med på en fantastisk seiltur til de Eoliske øyene hvor vi bl.a badet i krystallklart middelhav, besøkte nydelige havner og opplevde en gretten Stromboli som spydde lava, røyk og ild hvert 3. minutt. Ferden gikk deretter til Lo Stagnone og Kite Lido Birgi hvor det ble kiting og kos i nesten en måned. Så ble det litt pulserende byliv i Naxos, Taormina og Castelmola.

Etter en stund brøt vi opp og forflyttet oss raskt over til Spania. Det ble en omvei via Pyreneene og nesten Andorra da A7 var stengt pga demonstrerende katalanske separatister. Etter en hyggelig stopp for å besøke venner i San Javier bar det rett til vår favoritt Tarifa. Kjempekoselig å treffe igjen venner fra ifjor, vandre på den kjempelange nydelige stranden, kite og bodyboarde i bølgene, nyte vakre solnedganger og koselige middager på restauranter, hyggelig samvær med venner fra Tyskland og Nederland. Tarifa er surfe, kite og hippiestedet framfor noe og vi tilbragte noen fantastiske uker der, tok en snartur hjem til Norge på juleferie og så kjapt tilbake til den sydligste campingen på fastlandseuropa med utsikt over til Marokko. Vi rakk en familietur til Torremolinos og Malaga før vi rullet til Jerez de La Frontera der vi var på hesteshow og sherrysmaking. Karnevalet i Cadiz fikk vi også med oss – jammen godt vi rakk det før Covid-19 kom dit, for der var det folksomt. Siste delen av reisen ble tilbragt i Portugal, først en overnatting på Adaens, og så noen deilige uker med kiting på lagunen ved Foz do Arelho. Hjemturen ble jo dessverre litt anderledes enn vi hadde planlagt, men vi er utrolig glade for å være hjemme. Nå nyter vi minnene og koser oss i ro en stund.

Hva kostet årets Bobiltur?

Som på de to forgående turene har vi laget en oversikt over kostnader knyttet til en overvintring i sydligere strøk. Vi synes det er ganske interessant å følge med på de ulike postene og antar at det er fler som ser nytten av dette. Det understrekes at dette er våre tall, mens andre sikkert kan bruke både mer og mindre og ha andre prioriteringer. Det vil likevel gi en viss pekepinn om kostnadsbildet.

Reiseruten vår medførte en god del kjøring siden vi var både på Sicilia, Spania og Portugal. Vi har stått stille i perioder, og vi har ikke vært spesielt sparsommelig eller ekstravagante. Vi har stort sett spist i bilen, men også vært ute på restaurant til tider. Campingene har variert i priser fra Gratis til: 6, 10, 15, 19 og 33 euro. Vi har unnet oss noen attraksjoner som koster litt, vi har tatt noen ferger og lokaltog. Oversikten under er rundet av til litt runde tall, og beregnet en middels eurokurs. Turen har vart i 155 døgn (5mnd) siden vi var en tur hjem til jul fikk en litt tidligere hjemtur.

Diesel:                               30500,- NOK Kjørt ca 16 000km, 1,9 NOK/km
Bompenger:                        8200,- NOK Hvorav 5000,- i Frankrike
Mat:                                   37000,- NOK Inkluderer både Restaurant og Butikk
Camping:                           18000,- NOK 115,- NOK i gjennomsnitt pr døgn
Ferger, + diverse                 7500,- NOK Colorline, GNV, lokaltog, buss etc
Gass                                    1500,- NOK

Sum                                 102700,-NOK

Hvis man fordeler dette så blir det ca 20000,- pr mnd. Kostnadene for å være syd i Europa er lave, men det koster 12-15000 å komme seg dit. Dette avhenger selvsagt av om man velger bomveier, hvor mye diesel bilen forbruker, hvor mange overnattinger underveis etc.

Translate »