Det er første gang vi har en sort bobil, og navnet Panter’n kom ganske raskt av seg selv. Etter at vi hentet denne bilen har tiden gått med til planlegging i forhold til hva vi ønsker oss av ekstrautstyr, innhenting av priser, og selvfølgelig «flytte» inn. Det er mange ting som skal på plass, og det er jo viktig å gjøre det litt koselig.

Første overnatting

Vi skal ikke skryte på oss noen langtur, turen gikk ganske enkelt ut til Granholmen Camping for å prøvesove, og for å kjenne litt på hvordan det var å være i en såpass mye mindre bil enn det vi er vant til. Tone skrev flittig ned i notatboka hva vi manglet i forhold til det vi trodde vi kom til å få bruk for, og det viste seg at listen etterhvert ble ganske lang. Siden vi nå tenkte at vi kun skulle bruke denne bilen til ferieturer, så var det kanskje ikke behov for så mye stæsj, men det er rart med det, det kreves en del greier i bilen selv om det bare ferie også. Resten av uken ble brukt til å gjøre klar bilen for første «ordentlige» tur.

Første overnatting på Granholmen

Overraskende mye plass

Vi er veldig positivt overrasket over hvor mye plass det faktisk er i en så liten bil. Det kan selvfølgelig ikke sammenligne seg med den plassen vi hadde i Lofty, men du verden hvor godt alt er utnyttet. Vi lå våkne på nettene og vred hjernen rundt hvordan vi skulle få plass til kiter, surfbrett, paddle og boogieboards. Overraskelsen var stor når vi startet stablingen. Fire kiter, tre surfbrett, Tones store Paddleboard ++. Alt gled pent inn i lasterommet under sengen, og det var faktisk plass til enda mer. Så her var altså alle bekymringene vi hadde hatt helt ubegrunnet. Imponerende!

Første tur

Vi måtte selvsagt teste ut Panter´n på en litt lengre tur enn til Granholmen, så da ble det en liten runde på sørlandet. Noe av poenget med en mindre bil var jo at da kunne Tone også kjøre. Hun satt ved rattet og kusket fra Sandefjord til Lillesand, og det gikk så fint som bare det. Vi var en liten tur innom Sør Caravan for noen små justeringer før vi kjørte videre. Vi har planer om kiteturer, og fant ut at det var lurt å ta en rekognoseringstur for aktuelle spoter. Hamresanden var første stopp, og dette så helt supert  ut. Her er det langgrunt, lite bølger og en flott  nybegynnerspot ved riktig vindretning. Vi snakket med noen kitere da vi var der, og de kunna varmt anbefale dette stedet. Litt surt og kaldt idag, men det var mange tøffinger som var ute med dragene. Neste stopp var Høllen i Søgne. Her var det også et par ute på vannet, langgrunt og fint her også. Dette må vi teste ut ved en seinere anledning. Det som var topp er at Panter´n kan parkeres på en helt vanlig parkingsplass rett ved stranden.
Vi har noen gode venner i Vågsbygd som vi passet på å besøke, og valgte da å kjøre den ytre veien via Langenes. Smalt og svingete, men duverden så vakkert – og null problem å komme fram med en slik bil. Etter et hyggelig besøk kjørte vi til en fricampingplass for overnatting. Kjekt å parkere med utsikt til sjøen.

Parkert på Hamresanden

Kiting i Høllen

Kiting i Høllen

Hengelåser med kjærlighetserklæringer i Høllen

Parkert i Høllen

Etter en god natts søvn og deilig frokost surfet vi litt på FB, og så at det var kjentfolk på plass i Evje så da passet det å kjøre dit. Nå testet vi ut litt nye veier på kryss og tvers, – her var det flott natur å se i tillegg til traktorer, kuer, sauer og en struts. Det ble en fin tur i indre deler av sørlandet, artig å kjøre litt utenfor allfarvei også. Etter hyggelig besøk på Oddestemmen ble det utforsking av flere indre veier øst og nordover langs stille tjern, furuskog, fosser, gamle steinbroer og spredte gårdsbruk. Noen velstelte og noen fraflyttede, det var mye interessant å se langs veien.  – Siden vi måtte hjem tidlig på fredag så ville vi ha siste natten ikke for langt unna. Vi hadde hørt mye om Sporevann ved Siljan, og kjørte dit for å sjekke ut stedet. Stedet var vakkert, og på veien opp kom skogens konge for å hilse oss velkommen. Siden det var ganske fullt der valgte vi å kjøre videre, og fant oss en stille rolig plass for siste natt. Konklusjon etter første tur; Panter´n leverer, og vi storkoser oss.

En stopp for Lunsj

Vi kjørte inn her for å ta litt bilder

Gammel demning

Gammel demning

Fin plass for overnatting, fricamping

Kjøreruten på denne lille rundturen

Translate »