Det er stas med vår nye bybobil «Panter´n» og når vi ble bedt med på tur med gode venner var det klart at vi sa ja. Siden det er langhelg med inneklemt fredag er det mange som skal på tur, så vi fant ut at det var lurt å booke plass på forhånd. Det ble Nes Camping på Jeløya, og vi fikk tildelt en super plass rett ved stranden. En hyggelig helg med gode venner er ikke å forakte 🙂

Nes Camping ligger vakkert til nede ved vannet

Noen av bobilplassene ligger plassert helt nede ved strandkanten

Vakker solnedgang på Nes Camping

Som dere sikkert har fått med dere så liker vi å utforske og være i aktivitet. Litt googling på forhånd ga oss tips om at en tur opp til Bjønnåsen og Bjørnehula kunne anbefales. Torsdag opprant med strålende vær og vi ruslet avgårde. Vi hadde fått info om at det var flere stier opp, men damen i resepsjonen anbefalte oss å gå bort til veterinæren og følge veien opp derfra. Det fantes en kortere vei også, men den skulle være ganske bratt. På veien bort måtte vi assistere når en hest ikke ville inn i hestehengeren, – litt action ble det da hesten ikke hadde lyst til å kjøre bil, men det gikk bra tilslutt.

Tone som er hestevant hjelper til med å få hesten inn på hengeren

Hmmmm….. skeptisk….

Stien gikk gjennom skogen oppover og oppover til skiltet som viste veiene mot Bjørnehula og Bjønnåsen. Vi valgte Bjørnehula først da det hørtes litt spennende ut. Litt bratt og ulendt var det, viktig å gå forsiktig slik at man ikke risikerte en tur ned i ura. Det var artig å ha sett hula, men noen bjønn så vi heldigvis ikke. Etter behørig fotografering gikk vi videre til selve Bjønnåsen. Her ble det enda brattere, men praktisk nok var det satt opp et tau å holde seg i. En kjekk liten klatretur seinere ble vi belønnet med en fantastisk utsikt utover Oslofjorden og ned mot campingen. Det var flott laget til med en leirplass og utsiktsbenker, samt advarsel om at vi måtte passe oss for den bratte skrenten. En utflukt som trygt kan anbefales, men gå forsiktig på de bratte partiene.

Kjekt med tau å holde seg fast i på de bratteste partiene

Ronny på vei opp langs tauet

Turstiene er godt skiltet

Herr og Fru Summetone i Bjørnehula

Spennende, det var ganske ulendt og bratt, ta på gode sko!

Inger og Ronny nyter den flotte utsikten fra Bjørneåsen

Ikke noe å si på utsikten fra Bjørneåsen

Det ble også musikk og moro med keyboard og gitarspill. Jamsession og hyggekveld er en sikker vinner. Nes Camping ligger vakkert til ved fjorden og har en flott strand som er langgrunn og meget barnevennlig. Det var til og med friskuser som testet badevannet, og det holdt visstnok 10 grader. Vi rakk også en koselig rusletur langs svabergene. Helgen og stedet var en positiv opplevelse.  Vi blir dessuten stadig mer glad i vår sorte kjekke Panter. Vi koser oss glugg ihjel på litt mindre plass enn vi har hatt før og gleder oss til mange spennende turer.

Tone koser seg på svaberget

Den fine langgrunne stranden på Nes Camping

Translate »