I år er det Norgesferie som gjelder, og vi tenkte at dette var en glimrende anledning til å ta turen nordover med den sorte Panteren. Planen er å kjøre rett opp til Tromsø for å besøke datteren til Tone. Etter det skal vi tråkle oss sakte sørover igjen og ta hver dag som den kommer. Noen ønskemål er det selvsagt på Bucketlista; Senja, Lofoten, Helgelandskysten. Vi håper også å finne noen fine kitespoter hvor vær og vind innbyr til å leke seg på vannet.

Men først startet vi med et hyggelig treff med trivelige bobilfolk på Kirkeng Camping i Aremark. Noen kjente vi fra før og noen nye ansikter var det også. Et flott sted, og været var i alle fall med oss mesteparten av helgen.  Bobil og Fritid sørget for at alle hadde det bra, fikk god mat og litt underholdning. Vi hadde også et lite innlegg hvor vi fortalte om vår heltidsbobiltilværelse. Helgen var absolutt vellykket og vi storkoste oss.

Hyggelig treff på Kirkeng Camping

På søndag startet turen på «årntlig». Vi kjørte indre vei gjennom vakre skogområder nordover mot Elverum og så oppover Østerdalen. Selv det er mye å se og oppleve her også, så blir dette en transportetappe denne gangen. Her har vi kjørt før og vi kommer sikkert til å kjøre denne veien flere ganger seinere. Et lite stopp ble det for å ta noen obligatoriske klisjebilder av den blanke fine Storelgen i Storelvdal.

Et «must» å ta bilde sammen med storelgen 🙂

Stopp for kvelden ble det i Alvdal, – en liten avstikker fra Østerdalsveien og litt fricamping. Heldigvis kom ikke skogens konge for å hilse på I løpet av oppholdet, men vi så mye etterlatenskaper så det var nok ikke uvanlig at han kom ned for å spise litt friske bjørkeskudd og nyte utsikten.

Fricamping i vakker natur

Flott lys på kvelden

Panter i solnedgang

Litt av en utsikt å våkne til

Moregntåken letter og sola varmer

Vakkert

Vi våknet grytidlig til at sola var i ferd med å jage bort morgentåken over elva – magisk. Etter en deilig frokost satte vi kursen videre nordover gjennom Trøndelag og inn i Nordland.

Vi kjører nordover 🙂

Da drøye 60 mil var unnagjort parkerte vi ved den flotte Lakseforsen rett før Mosjøen. Her var det fantastiske motiver, og vi gikk litt berserk med kameraet begge to. Vi glemte også tiden, og vi satte utrolig pris på servicen hos vertskapet på Lakseforsen som ordnet middag til oss selv om de var i ferd med å stenge. Kjempegode kjøttkaker :).

Laksefors var et flott sted å stoppe for natten

God plass å parkere. Vertskapet fortalte at her var det vanligvis fullt av tysker, franskmenn og nederlendere…

Finn har fått ny orange jakke 🙂

Tone fikk rød jakke 🙂

Flotte farger!

Mektig foss, og det tas mye stor laks her

Motivene står i kø..

Kjempegode kjøttkaker 🙂

Nå gleder vi oss til et nordnorsk eventyr fyllt med flotte opplevelser de neste ukene. Forventningene er selvsagt høye da det skrives og fortelles så mye fint om denne landsdelen. Å kunne utforske strender, fjell, øyer og fiskevær  med vår nye, fine bybobil som nå er rigget for tur  med masse flott utstyr  blir spennende.

Så litt video:

 

Translate »