Etter overnattingen på Laksfors bar det videre nordover, med en kort stopp i Mosjøen for å fylle og tømme respektive tanker og så gikk ferden først over Korgfjellet, så Saltfjellet og det kjente Polarsirkelsenteret som dessverre var stengt. Men vi fikk tatt noen flotte bilder med sol, vidde og høye brøyte kanter. Så bar det videre i nydelig solskinn mot det fantastisk vakre nordnorske landskapet.

Vi valgte å kjøre over Korgfjellet istedenfor gjennom tunnellen

Det var litt snø igjen over Saltfjellet

Brøytekantene var fremdeles høye

Senteret var dessverre stengt

Best å få dokumentert skikkelig 🙂

Hvite vidder og sol

Selv Finn blir liten ved siden av disse brøytekantene

Vi kunne ikke vært mer heldig med årstiden og været. Fjelltoppene med snø, blågrønne fjorder og de intense grønne vårfargene på løvtrærne. Det er postkortvakkert overalt. Vi hadde blitt advart om at det var mye rein langs veien, og vi så noen få, men de sto rolig i veikanten til vi hadde passert. Målet for dagen var Bogenes. Her hadde vi funnet en liten fin fricampplass langs fjorden. Som bonus stod det også skiltet til Bergkunst rett ved der vi parkerte for natten. Dette måtte vi sjekke ut, – og tok på oss turtøy og vandret etter skiltanvisningene. 9000 år gamle helleristninger på glattskurte fjellsider er spennende, og utsikten var ikke så dum den heller. Det var ganske glatt på fjellet så vi gikk meget forsiktig. Heldigvis kom vi helberget både opp og ned, og koste oss med en Lasagne laget i Omnia til middag. Kvelden tok aldri slutt for nå var vi kommet i midnattssolens rike, – og for oss søringer er jo dette litt spesielt. Litt vanskelig å få lagt seg til å sove, når sola skinner så vakkert over fjorden selv om det er midt på natta.

Det er flust med flotte motiver langs hele veien

..livet leker og vi danser på toppene 🙂

Vanskelig å ikke gå berserk med kamera på slike steder

Dette måtte vi sjekke ut..

9000 år gammel kunst, dansende svaner på svaberget

Utsikten var upåklagelig

Fantastisk 🙂

Magisk midnattssol

Vi sovnet da tilslutt og sov godt. Idag skulle vi ta først ta fergen over til Skarberget før siste etappe mot Tromsø hvor vi skulle besøke datteren til Tone. Været var like flott og Nordnorge viser seg fra sin aller flotteste side. Da vi ankommer Nordens Paris blir det tid til en liten byrunde med mat og drikke og hyggelig gjensyn.

Venter på fergen ved Bogenes

Fin overfart

På vei til Skarberget og videre nordover

Siden vi har vært i Tromsø todligere så ville vi gjerne se noe vi ikke hadde sett før. Dessuten hadde Tone sin datter også.   noen ønsker. Det ble en tur til Tromvik og Rekvika i litt skiftende vær med både sol og regn. Veien til Tromvik via Grøtfjord slynget seg langs fjorden og utsiken var stig like imponerende. Etter litt fotografering i Tromfjord fant vi ut at vi ville utforske veien videre til Rekvika. Og om veien ut til Tromfjord var litt ujevn med dårlig asfalt, litt humper og dumper, så fikk Panteren virklig testet ut de nye fine luft-og komforfjærene på den siste biten ut til Rekvika. Her var det kun grusvei, det var smalt, bratt og litt spennende ned fra fjellet. Men duverden så flott det var da vi kom fram. I tillegg var det hyggelig at en reinsdyrflokk sto og ønsket oss velkommen. Et nesten fraflyttet samfunn, som hadde hatt både skole, butikk og posthus lå vakkert til inne i en vik med majestetiske fjell rundt om. Nordnorge altså, – utrolig flott. Vi tok selvsagt masse bilder før det ble lunsj i bilen da det kom en liten regnskur.

Vi parkerte ved Hålogaland Teater, litt dyrt, men ellers helt greit

Grøtfjord

Ved fiskemottaket henger tørrfisken

Og måkene er selvsagt på plass

Kråkeboller var det mye av

Litt skiftenede vær, akkurat da vi stoppet kom det noen regndrypp, men vakkert likevel

Skylaget dekket toppene

Steinsatt molo

Typisk Nordnorgemotiv

På veien tilbake var vi også innom Ersfjordbotn før vi tok farvel for denne gang. Tromsø og omegn har masse flott å by på så vi kommer sikkert tilbake. Men nå går veien sørover igjen. Neste stopp er Senja….følg med videre 🙂

Og reinsdyra ønsket oss velkommen til den lille bygda Rekvik

Her har det vært et samfunn med mye mer aktivitet i tidligere tider

Panteren kommer seg fram overalt

Vakker utsikt her også

Brygge for fiskebåtene

Her var det posthus og butikk..

Rekvik

Tilslutt en liten sving nedenom Ersfjordbotn. Vakkert her også, og sola kom fram igjen

Og til slutt litt video:

Translate »