Vi hadde hørt mye fint om Senja, så vi ville innom her før vi drar til Lofoten. Og jammen må vi si at her står severdighetene i kø. Øya har variert natur, fra skog og stille vann, til bratte ville fjell og smale fjorder samt hvite sandstrender. Vi fikk med oss Skatvik, Segla, Ersfjordstranda, Tungeneset og Bergsbotn.

Da vi kom til Skatvik Camping torsdag kveld hadde vi hele campingen for oss selv. Her var det stille og rolig og vi fant oss en fin plass ved sjøen. Det hadde vært en lang dag, og det var deilig å bare nyte kvelden i fred og ro. Dagen etter hadde Finn litt jobb som skulle gjøres, og Tone gikk en fin tur langs vannet. Etterhvert fylte campingen seg opp og det ble stinn brakke, det var jo tross alt helg og et fantastisk vær. Vi fikk to flotte damer, Else og Merete, som naboer. De kjørte hver sin bobil og var godt kjent i området. Da kvelden kom ble det et riktig så hyggelig kveld med ekte nordnorsk humor, gitar og sang. Lyden av latter og sang lokket flere bort til oss og vi koste oss ut over sommernatta i midnattssola så lenge vi fikk lov.

Skatvik Camping var en deilig plass

Tone gikk en tur langs vannet og rundt neste nes

Deilig å gå tur på en koselig sti som i gamle dager var veien for folk som bodde innover her

Flott utsikt

En stund siden noen har bodd her..

Vi hadde sett oss fjellet Segla som et flott fotomotiv, og i brosjyren sto det at for å få de beste bildene så bør man gå opp til nabofjellet som heter Hesten. Det sto også at det var lett adkomst. Hmm, – vel lett og lett fru Blom. Det var ikke så langt, men veldig bratt til tider. Og med råtten snø ble det en litt spennende tur opp. Tone datt i gjennom snøen og i bekken, men det satte ingen stopper for oss. Opp skulle vi, og det var vel verdt det når vi kom fram. Du verden så mektig og flott! Det ble mye bilder, og vi var glad for at vi tok turen opp.

Segla sett fra «baksiden»

Utsikten ned mot Fjordgården. Her er vi litt oppe i lia

Tone ramla i bekken og ble våt, men like blid 🙂

Noen hvilepauser måtte vi bevilge oss, mens vi nyter utsikten og får igjen pusten

Jiihaaa! Vi klarte det!

Et mektig fjell, vilt og vakkert!

Fotografen går litt berserk her :), det er jo så flott!

Ganske langt ned ja…

Ut mot havet

Stupbratt ned i fjorden

Et flott panorame ble det også

Veien inn til Fjordgården hvor stiene til både Segla og Hesten starter går gjennom to meget smale og mørke tunneler. Her skal man ikke ha tunnelskrekk. Fornøyde med oss selv satte vi kursen videre mot den berømte gulldoen ved Ersfjordstranda. Her yrte det av folk og det var nesten sydenstemning på det hvite og fine sandstranda. Ved den kjente attraksjonen gulldassen var det lang kø, så vi kjørte videre til Tungeneset.

Her var det nesten sydenstemning. (Tone har kommet borti en knapp på kameraet ufrivillig så det ble bluret i bunnen, men fint likevel..)

Her er det et flott utsiktspunkt mot en fjellkjede som noen steder er benevnt som Djevelens tanngard og andre steder som Okshornan. Uansett et flott sted å stoppe og nyte utsikten. En gangvei laget i lerk gjør det enkelt framkommelig og gir et fint arkitektonisk tilskudd til svabergene og fjorden. Dette ligger forøvrig ved Nasjonal Turistveg som går mellom Gryllefjord og Botnhamn.

Tungenesett med en gangvei i lerk

Speiling er gøy:)

Okshornan eller Djelevlens tanngard, spekatukulær uansett, og flott når det speiler seg i vannet.

Litt videre på denne på denne veien så kommer vi til Bergsbotn. Her er det også laget en stilig utsiktsplattform som selvsagt er et yndet fotomotiv. Greit å ikke ha høydeskrekk der plattformen går rett ut i lufta godt oppe i fjellsida.

Hopp og sprett på utsiktsplattformen ved Bergsbotn.

Igjen en vidunderlig vakker utsikt

Senja har mye mer å by på, men vi må dra videre. Lofoten venter og vi må prioritere litt siden vi ikke har allverdens av tid. Vi innser at 3 uker er alt for lite for en tur til Troms og Nordland, men det er det vi har mulighet til nå i år.

Og litt video må til:

Translate »