Da var det igjen mulig å reise til Danmark og resten av Europa, i allefall mesteparten av Europa med unntak av noe få land. Vi nøyer oss så langt med å kunne ta oss en liten tur til Danmark for å få kitet litt, og ikke minst Pintripet litt. For dere som ennå ikke har oppdaget Pintrip, så kommer det litt mer om det i denne blogposten, og vi har planer om mange flere Pintriptilbud mens vi er her.

Danmark har jo vært åpent for oss nordboere en liten stund, men det har liksom vært en liten terskel når det gjelder å bestille seg en tur, nesten litt ulovlig på en måte. Uansett, vi registrerte at mange andre bobillister fra Norge gledet seg over muligheten, og vi bestemte oss for å ta en liten tur vi også.

Pintrip

I 2019 besøkte vi Henriette fra Pintrip på deres kontor i Roslev, og fikk et medlemskap som ga oss tilgang til mange spennende aktiviteter i Danmark. Les vår bloggartikkel fra ifjor her.her...Pintrip er bygget litt rundt samme prinsippet som France Passion, og er en skattekiste når det gjelder opplevelser med bobil i Danmark. 252 oppføringer hvor man kan parkere bobilen for en gratis overnatting. Det er mange spennende tilbud, og noe for enhver smak. Her er alt fra haandbryggerier, vingårder og destillerier, gårdsbutikker, «put and take» fiske, blomsterhaver, minizoo, koselige danske kroer og traktormuseer. Mer om dette etterhvert. Les mer her:https://pintrip.eu/

Boken Pintrip inneholder oblat til å lime i frontruta, et ID kort samt tilgang til en app. Pintrip kan bestilles, eller kjøpes på utsangssteder i Danmark.

Nr. Nissum Håndbryg

Etter å ha hentet boken vår fortsatte vi videre nedover mot Hvide Sande. På veien dit hadde vi lyst til å teste ut en av oppføringene i boken, nemlig Nr. Nissum Håndbryg. Vi parkerte i flotte landlige omgivelser rett ved Limfjorden. Stille og fredelig, kun kornaksene som raslet i vinden. Et hyggelig vertskap ønsket oss velkommen og bad oss parkere på plenen. Her var det en gårdsbutikk med et rikholdig og spennende utvalg av både drikke og spiselige lokale produkter. Vi kunne også bestille tapas som ble servert med smaksprøver på fire av bryggeriets egne ølsorter. Dette måtte testes, og vi fikk det servert i bilen. Alt lekkert dandert, og det var mange spennende smaker. Villsvin, lokale spekepølser, ost med salt fra vesterhavet, hjemmelaget pesto, forskjellig brødtyper m.m. Vi fikk et skikkelig herremåltid som var perfekt tilpasset med fantastisk godt lokalt øl.

Gårdsbutikken har mange spennende lokale produkter

Krydderier, oljer, honning, saft, etc

Ølsmaking med Tapas, – lekkert servert til oss i bobilen

Jens, en hyggelig vert ønsker oss velkommen igjen 🙂

Området rundt gården innbyr også til markvandring

En grønn tunnel

Limfjorden skimtes i det fjerne

En blir rolig i sjelen av å se utover et slikt landskap

Finn fant mange fine fotomotiver

Hvide Sande

Vi hadde Bork Havn som neste mål på turen, og kjørte dit via Hvide Sande som ligger som en landtunge ut mot Vesterhavet og med Ringkøbingfjord på innsiden. Hvide Sande er en av danmarks største fiskerihavner, men livnærer seg også av turister som søker vannsportaktiviteter som vindsurfing, kite, sup og surf. Selve sentrum ligger på begge sider av innløpet til Ringkøbingfjord og vannstanden reguleres av et sinnrikt system av luker som slipper vannet ut hvis det blir for høy vannstand i fjorden.  Vi stoppet for å ta en titt og ruslet litt rundt for å se oss omkring. Et flott sted, men vi hadde tenkt oss videre til sørenden av fjorden, nemlig Bork Havn. Her var vi en tur ifjor, og vi visste at Bork Havn Camping var bra og utmerket utgangspunkt for kiting. Men det kommer det mer om det i neste bloggpost, så følg med.

Kjent landemerke i Hvide Sande

Dam med luker som regulerer vannstanden

Gammelt varslingssystem som viser vannstand

Juhu 🙂

Utsikt mot Ringkøbingsfjord

Tone på trappene..

Seilskute som drar ut mot Vesterhavet

Translate »