Et av hovedmålene for vår Danmarkstur var å få kitet litt mer. Vi har tidligere i sommer vært litt uheldige med å være på feil sted i forhold til vind, vær og bølger. Tone er nok mest ivrig etter å bli mer komfortabel og selvgående på brettet, mens Finn håper å få litt tid til å finslipe teknikken og bli bedre. Danmark har et uttall av spoter, både for begynnere og mer trenede. Bork Havn er et typisk nybegynnersted med flatt vann og langrunt.

Bork Havn Camping

Resepsjonen på Bork Havn Camping,.

Vi var innom her ifjor sommer, og fant ut at dette er en super spot for å trene. Bork Havn Camping ligger dessuten perfekt til og her er det god plass, stille og rolig og veldig rent og pent. Det er dessuten bare 5 minutter å gå ned til stranden.

Finn slapper av etter en økt på vannet🙂

🤙After kite🙂

Bork Havn

Bork Havn er også et hyggelig lite sted som i tillegg til fiske også har gode inntekter fra turister. Det er vel tilrettelagt med feriehus, camping, minigolf og koselige kafeer og restauranter samt flere butikker og sentre som satser på kurs og utstyr for vannsportinteresserte. Her får man det meste og litt til av våtdrakter, brett, kiter, SUP, vindsurfebrett og selvsagt masse kule klær i Surfestil. Lett å gå på en smell hvis det er lite vind og fristelsene blir for store for å investere i noe nytt.

Koselig i Bork Havn, og mye tilbud på utleie og kurs i kiting, SUP, kayak, vindsurfing og seiling

Båter av ymse slag, fiskebåter, seilbåter og joller

Bork Havn

Badestranden ligger på mosatt side av stranden hvor allslags vannsport bedrives

Bork Havn er perfekt for å trene, både som nybegynner og hvis man vil øve inn triks og hopp. Det er stådybde laaangt utover, og nesten ikke bølger, og det fungerer på flere vindretninger. Det er også mange vindsurfere og SUPére som trener her så det er viktig å ta hensyn til hverandre. Vi går langt ut slik at vi får mest mulig plass for oss selv.

Finn på vei ut med 17m2 kiten

Fin kitespot med mye aktivitet.

Bork Vikinghavn

Selv om dette er et relativt vindsikkert sted, så hender det at det er for lite vind til å kite. Da må vi finne på noe annet, og en halvtimes spasertur sørover ligger det et vikingmuseum som er en del av Ringkøbing og Skjern museumer. Det er et utendørsmuseum med mange aktiviteter for både barn og voksne. Det vises både sverdkamper, smiing, smykkedesign, håndtverksteknikker og mye mer. Hensikten er å vise mer hvordan vikingene levde og livnærte seg. Smittevernstiltak var godt ivaretatt og det var begrensinger på hvor mange som kunne være inne samtidig. Det var satt ut håndesinfeksjon og oppslag om å holde avstand rundt omkring, og folk var stort sett flinke. Vi har jo vikingsenter og museumer hjemme også, men likevel artig og interessant å se hvordan danskene viser fram historien. .Levendehistorie.dk Les mer her…

Selvsagt vikingskip i havnen

Langhus og runestein

Oppslag om smitteverntiltak sto det overalt. Her på vei bort til kirken som var preget av en god blanding av åsatro og den nye kristendommen.

Runealfabetet

Translate »