Mange er bekymret for sikkerhet mot tyveri og besøk av ubudne gjester i bobil. Alle ønsker å kunne sove trygt og forlate bilen uten å være bekymret for innbrudd. Særlig dørene foran er visstnok enkle å bryte opp. Det er kanskje helst i utlandet man er bekymret for dette, men tyverier kan forekomme overalt så det er greit å være forberedt. Det er mange kreative løsninger med stropper mellom dørhåndtakene i førerdel, alarmer, hunder etc. Vi har behov for å føle oss trygge både når vi sover, og når vi forlater bilen parkert. Nå er det også lurt å være naturlig skeptisk til hvor man parkerer. F.eks praktiserer vi at en sitter igjen i bilen hvis vi skal inn i et kjøpesenter, særlig i utlandet da vi vet at dette er steder hvor innbrudd ofte skjer mens man er inne og handler. Parkering på rasteplasser og bensinstasjoner unngås, da dette også er utsatte steder for innbrudd.

Spot On monterer

Vi vurderte flere løsninger, men endte denne gangen opp med sikkerhetslåser som er spesialtilpasset Fiat Ducato. Igjen var det Spot On som kom med løsningen og monterte dette for oss. I frontdørene ble det satt inn spesialtipassede låsbare elementer med bolt inn til chassiet som gjør det veldig vanskelig å bryte opp. Disse låses innefra. Skyvedøren og bakdørene låses med vribare og låsbare slåere. Disse låses utenfra.

Spesialtilpasset lås med bolt som går inn i chassiet

Sett fra sidestolpen hvor bolten går inn

Låsen passer perfekt, og øker sikkrheten mot innbrudd betydelig

Hva skjer hvis vi må fort ut av bilen? Ved brann f.eks? Slåene i frontdørene åpnes lett fra innsiden, mens sidedøren og bakdøren kun kan låses opp utenfra. Derfor er det viktig å gjøre seg kjent med systemet slik at man reagerer riktig i en krisesituasjon. Det er selvsagt også mulig å komme ut via vinduene hvis det skulle være skikkelig krise.

Låsen på bakdørene som kan vris som en slå slik at det blir nesten umulig å få opp dørene

Samme system på skyvedørene, slåen vries slik at det blir veldig vanskelig å få opp døren

Ingen løsninger er selvsagt 100% sikre, men dette gjør det iallefall mye mer vanskelig å bryte seg inn slik at tyvene heller går for bobiler der det er enklere å komme seg inn i. Vi føler i alle fall at dette øker sikkerheten betydelig, og var en nyttig innvestering. Reduksjon i forsikringspremie er også en liten bonus.

 

Translate »