Etter et par dager i Skagen  sammen med gode venner har vi tatt turen til en ny Pintrip destinasjon. En vakker vingård i Brønderslev med egen Parkgolf så spennende ut. Nygårdsminde vingård lokket med at de var Danmarks nordligste og kanksje vakreste vingård. Gitte og Jan har en passion for dette og satser på økologisk produksjon og høy kvalitet med EU godkjenning. De har holdt på med vin i 10 år, og er mest kjent for sin Rosevin.

Hovedhuset ligger vakkert til med parken i forgrunnen

Omvisning og vinsmaking

Da vi ankommer og parkerer kommer verten Jan ut og spør om vi vil ha en omvisning på vingården eller om vi vil spille parkgolf. Ja takk begge deler svarte vi. Omvisningen starter kl 15.00 og det er påfølgende vinsmaking hvis man ønsker det. Parkgolfen er åpen fra 0900-2100. Det er også mulighet for Yoga hver torsdag ettermiddag og søndag formiddag. Ekteparet Jan og Gitte har bygget et utrolig flott sted hvor de baserer seg på økologiske prinspper i vindyrkingen. Kvalitetskravene er høye for de ønsker kun å lage det beste. Etter 10 år har de klart å lage et fullt sortiment av nydelig hvitvin, rosevin, rødvin, musserende vin og portvin. Jan er lidenskapelig opptatt av detaljer på hvordan oppnå best kvalitet på druene og vinen og vi får vite mye interessant som vi ikke visste før om hva som skal til for å få god vin. Det er viktig å velge rett druetype, antall blader for hver klase for at druene skal få tilført nok sukker i fra fotosyntesen, avstanden mellom druestokkene, beskjæringen, jordsmonnet, været og mye mer. Her overlates ingenting til tilfeldighetene og vinen lages med stor lidenskap. Verten Jan leder selv omvisningen og forteller levende og interessant om prosessene i vinproduksjonen. Når vi hører at det tar 4 år før vinstokkene bærer druer, og vinen skal lagres i minst 2 år, så skjønner man at tålmodlighet, lidenskap og engasjement er nødvendig for å kunne drive med dette. En utrolig engasjert og hyggelig vert har dessuten også plantet en korkeik for kanskje en gang i framtiden kunne lage sine egne korter til vinen. Og hvordan smakte så vinen? Deilig – ikke noe usmak på dette. Vi smakte på hvit, -rose- og rødvinen, – og selvsagt måtte vi handle litt.

Jan forteller engasjerende om vinstokkene og alt som skal klaffe for å få til god vin

De har i tillegg til vinstokkene også en parsell med svartsurbær som er et supert tilskudd med antioksydanter og vitaminer. Et lite glass saft eller noen få bær hver dag øker visstnok livet med mange år.

Interessant og lærerik omvisning

Rosene er ikke bare til dekorasjon, de er også detektorer for lus og skadedyr.

Saft av Svartsurbær er veldig sunt, antioksydanter og vitaminer.

En hyggelig vert serverer. Legg merke til tekstene i bakgrunnen: «for instant happy woman – just add wine»

Det bilde og hyggelige vertskapet: Gitte og Jan med sin egenprodusert vin

Ja, det smakte godt 🙂

Parkgolf, en ny og artig aktivitet

Det er også anlagt tre 9 hulls parkgolfbaner på Nygårdsminde. Her kan man leie køller og baller og gå noen runder i noe som er en mellomting mellom minigolf og vanlig golf. Det passer for alle og er en utmerket aktivitet i kombinasjon med vinsmaking. Ingenting er som en vennskapelig kamp om å komme i mål med bruk av færrest slag. Det er lagt opp etter internasjonal standard og Danmarkdmesterskapet utkjempes her. Verten Jan blir tilogmed ut for å gå en 9 hulls runde sammen med oss, – snakk om gjestfrihet og dedikasjon!

Vi tester nye ferdigheter :), parkgolf er en artig aktivitet

3 baner med 9 hull hver, – alle med internasjonale mål

Blir det en birdie kanskje..?

Så her er det muligheter for mye livskvalitet og moro; vakre omgivelser, økologisk vin, yoga og et hyggelig og uhøytidelig slag parkgolf. Vi har storkost oss.

Vakkert

Vinstokkene ligger rett ved huset

Translate »