Da nærmer det seg innspurten for turen denne gang. I Danmark er det relativt korte avstander så på noen få dager har vi kjørt litt fram og tilbake. Vi har unngått motorvei til fordel for Margerittveier og andre små landeveier. Det er mye mer koselig å kjøre der hvor det blomstrer i veikanten, og se kuer, sauer, alpakka, hjort og dådyr beiter. Innimellom kjører vi inn i små landsbyer hvor det angis hvor mange bump som ligger forut. Det går littt sakere, men duverden så mye mer man får sett.  Slow living er fint 🙂.

Flott bobilparkering i Skudehavnen i Ebeltoft

Likevel rekker vi mye, i Århus traff vi gode venner og hadde en hyggelig kveld på en biffrestaurant. Dagen etter hadde vi egentlig tenkt å kite ved Ahl utenfor Ebeltoft, men vinden var litt i det meste laget så vi valgte å ta en rolig dag med byvandring i Ebeltoft istedet. Flott bobilparkering ved Skudehavnen, og en koselig gammel by med mye skeive bindingsverkshus og stokkroser i fleng. Det var litt mye folk så rundturen i byen ble kort før vi ruslet ned til bilen igjen og koste oss med god mat, solnedgang og lyden av vinden som sang i seilbåtmastene.

Stokkroser og bindingsverkshus

Veldig koselig i Ebeltoft

Flott, ikke sant?

Vakre vinduer

..og her henger mamelukkene til tørk 🙂

Kjent motiv, det gamle rådhuset på torvet i Ebeltoft

Skakt og skeivt, men koselig og innbydende

Snurrepiperier og antikke støvler i en bakgård

Ned mot havnen var det mange små koselige plasser som tilbød delikatesser og forfriskninger

Den flott fregatten Jylland, – vi gikk ikke inn, bare beundret den på avstand

En gammel fyrbåt, – Skagen Rev som har ligget et helt annet sted før, så har det vært restaurantbåt, men nå tror vi den har tatt en pause og venter på litt oppsussing 🙂

Siste dag blir ofte en litt rar dag hvor man egentlig bare venter på å dra, men siden båten gikk først kl 22.15 på kvelden så måtte vi finne på noe hyggelig. Vi kjørte derfor tilbake til vestkysten og ned til Løkken. Været var upåklagelig, 20 grader, sol og knallblå himmel. En flott stranddag. Vi rakk også en tur bortom fyret Rudbjerg knude. Litt spesielt da de måtte flytte hele fyret før havet tok det. Fyrvokterboligen har blitt havets rov, og det ligger kun murstein og glasskår igjen.

Rudbjerg Kunde Fyr som nesten havnet i havet før ildsjeler fikk flyttet fyret lengre inn på land.

Skyblank himmel bak toppen av fyret

Kysten minner litt om vestkysten i Portugal. Her spiser havet opp meter for meter av land og endrer topografien. Vilt og vakkert.

Translate »