Da vi kom hjem fra Portugal i mars trodde vi at Covid-19 var noe som snart skulle gå over. I påvente av tryggere tider leide vi en leilighet som base i Sandefjord, – og dro på turer med vår sorte fine Panter. Vi tenkte jo at dette skulle går over til høsten, men der tok vi feil. Sommeren gikk, og vi skjønte snart at overvintring sørover i varmere klima kunne vi se langt etter. Hva gjør vi da? Skal vi bruke vinteren til å deppe og gråte over det vi ikke kan gjøre, eller skal vi snu dette til noe positivt og søke nye eventyr og opplevelser? Vi har valgte selvsagt det siste. Og her kan dere lese om våre neste planer:

Panter’n får vintersko og nye eventyr venter

Nå er det seint i oktober, og veiene kan fort bli både hvite og glatte. For å være tryggest mulig dro vi til med nye vintersko til bilen. Vi har nå kun en bil, og den er et kinderegg av en bil; bobil, personbil og varebil. Vi bruker den til alt, og derfor er det viktig å sette sikkerheten i forsetet, få best mulig veigrep uansett føre og være forberedt på vinterveier i Norge.

På med vinterdekk

Siden vi skal tilbringe vinteren i Norge må vi finne på noe hyggelig og artig å fylle tiden med. Vi har tenkt å kjøpe oss ski, og prøve oss på snøkiting. Dette er en aktivitet som blir mer og mer populær, og er helt ideell å kombinere med det vi gjør om sommeren på vann. Vi kan bruke mye av det samme utstyret, kun bytte ut brettet med ski. Panter’n kan ta oss med opp til flotte destinasjoner i fjellet, – sørge for at vi bor trygt, varmt og hjemlig etter en økt ute på puddersnøen. Det blir også interessant å se hvordan det er å vintercampe med Panter’n, da får vi testet hvordan dekk, varme, strøm etc fungerer. Ja, vi skal selvsagt oppdatere dere og fortelle om hvordan dette barker i vei etterhvert.

Ny base i Larvik

Siden Covid-19 ikke gir seg så snart, og verden nok blir en annen når denne pandemien en gang er over så ville vi finne oss noe mer permanent som base, noe eget. Vi har kjøpt oss leilighet i Larvik, rett ved Tollerodden for de som er kjent. Vi oppdaget også at dette er et av Larviks eldste trehus, bygget på 1600 tallet, så det er masse historie i veggene. Her har det bl.a. vært posthus, brennevinsutsalg, tobakksfabrikk og grossistforening. Vi blir vi boende rett ved sjøen, nærmere bestemt Skottebrygga. Her er det flotte turområder, bade- og fiskeplasser samt mye historie med Colin Archer, Herregården osv. Det er flere restauranter rett i nærheten og bobilparkeringen i Larvik ligger 100 m nedenfor oss. Hvis dere er besøker denne er det hyggelig hvis dere tar kontakt og stikker innom (hvis vi er hjemme). Å bygge nytt rede som vi kan kose oss i når høst-og vinterstormene uler blir hyggelig. Å finne fram ting som har vært pakket vekk i snart 3 år er nesten som julekvelden. Vi skal få det koselig når vi er hjemme, og vi skal ha det koselig når vi er på tur. Nå får vi det beste av begge verdener. Noen lurer sikkert på om vi ikke blir rastløse nå som vi ikke er nomader lengre – og det hender selvsagt at det kribler litt i utreisetrangen. Men det kommer tider etter dette, og imens får vi glede oss over det som har vært og alt hva vi har opplevd og ikke minst alt vi skal oppleve framover. Det er så mange muligheter for å finne på hyggelige turer og opplevelser også vintertid – og dette blir interessant å utforske. Vi gleder oss!

Her bor vi 🙂

Kort vei til sjøen og bobilparkeringa

Koselige Skottebrygga

Skottebrygga med trebåter

Mye historie her. Dette er den eldste delen av Larvik

Huset som Colin Archer ble født i.

Her er det fint å bade på sommeren 🙂

Utsikt inn mot Larvik; Fritzøe Brygge og hotell

Flotte turområder

Her kan man ta med termosen med kaffe og nyte utsikten til Larviksfjorden

Fra Colin Archers fødehjem ser man ut mot Larvik Havn og fergeleiet på Revet. Thor Heyerdahl statuen sees også i bildet.

Translate »