Dagene blir lenger, temperaturen er stigene, og jammen titter sola frem også. Etter en lang vinter, det synes i allefall vi, så er det klart for litt bobilturer igjen. Panter´n har under vinteren fungert som både privatbil og flyttebil, det er egentlig en helt genial liten bolig på hjul som lett kan omgjøres til en varebil med mye plass. Men, det var ikke det vi skulle snakke om, nå var det bobilturer som sto på programmet.

Det er vinterferie mange steder rundt i Norge nå, og sammen men et godt vennepar fra Haugesund ble vi enige om et treff sånn halvveis mellom Larvik og Haugesund. Fjellet var egentlig utelukket, der var det ikke meldt så veldig fint fin vær, så vi bestemte oss for å sette kursen nedover langs kysten. Lindesnes er vel sånn omtrent halvveis, og det var her vi avtalte å møtes. Lindesnes er jo et flott område med mye historie, og ikke minst mange flotte turmuligheter. Passer oss perfekt.

Lindesnes Fyr

Lindesnes Fyr er et velkjent landemerke og var det første fyret i Norge. Det ligger på Norges sydligsted fastlandspunkt og har som det eneste fyret i Norge to fyrvoktere i arbeid.

Det gamle fyret. Her er det fint å sitte og se på utsikten.

Lindesnes er Norges sørligste kommune, og er vel egentlig mest kjent for fyret som ligger der helt ytterst i havgapet. Det er et yndet mål for mange bobilturister, og helt ute ved fyret er det også en bobilparkering. Riktig nok uten fasiliteter, men vi er selvforsynte med det meste, så det er ikke noe problem. Vi ankom i strålende vårvær med strålende sol og rundt 10 grader. Bobillivet er ikke så verst altså. Litt utpå kvelden ankom våre venner og det ble et hyggelig gjensyn og en fortreffelig aften. Fullmånen skapte en magisk stemning. Dagen etter ble det utforsking av fyret, museet og området rundt. Det er mye interessant historie og mange turmuligheter på Lindesnes.

Mye moro og latter med våre venner fra Haugesund

God utsikt fra toppen av fyret

En liten lyspære kan lyse opp utrolig mye pga prismene som fordeler og forsterker lysstrålene.

På museet er det mye interessant historie

Nattbilde av Lindesnes fyr

En magisk aften på bobilparkeringen og med lyset fra fyret i bakgrunnen

Månen skapte een vakker stemning

Båly, Spangereid

Så dro vi videre, men ikke så langt. Det kryr jo av perler langs sørlandskysten, og vi hadde hørt at Båly skulle være flott. Det stemte på en prikk, og vi vendte nesa mot sola og koste oss riktig så godt på en den lune fine plassen vi fant. Vi avklarte med grunneier at det var greit at vi kunne parkerte der, alltid lurt å spørre først. Utsikten var rett mot restauranten «Under» som går ned i sjøen. Her kan man nyte et måltid under havetoverflaten, og det er sikkert fortreffelig mat siden de har fått en Michelin-stjerne. Det var for tiden stengt, og kanksje like greit da prisene er relativt høye på slike steder.
Vi ruslet en fin runde rundt Krågeviga med Amfiet hvor ungene lekte i sanda, folk solte se på verandaen og snøklokkene tittet fram. En snekke tøffet utover fjorden, sjøen lå blank og fin og lerka jublet høyt i sky. Etterhvert ble det en nydelig måneskinnsaften her også. Et flott sted hvor vi gjerne kommer igjen.

En lun havn i Båly

Turen rundt Krågeviga bød på mange fine motiver

Reaturanten «Under», med særpreget arkitektur

Måneskinn over «Under» gir en magisk stemning

Borshavn, Lista Fyr

Bobiltur fra Fyr til Fyr og selvsagt måtte vi en tur til Lista. Her møtte vi på venner fra Sandefjord som også var på bobiltur. Vi parkerte i havna hvor det var fint tilrettelagt for bobiler. Strøm, vann og tømmemuligheter. En fin spasertur bort til fyret ble det dagen etter. Tåka kom fra havet, mens sola prøvde å stikke gjennom uten å lykkes helt. Det ble litt trolsk stemning, og utenfor fyret var det en kunstinnstallasjon av Alfred Vaagsvold med 2000 norske flagg som skal symbolisere og feire 75 år med fred i Norge.

Borshavn på Lista

Fiskebåter og andre båter ligger klar for tur ut på havet

Sola prøvde å komme igjennom tåka, og lyktes nesten. Norske flagg symboliserte at Norge har hatt fred i 75 år.

Men så kom tåka igjen, og skapte et trolsk lys

Det var deilig å komme på bobiltur igjen, og kjenne at varmen er på vei tilbake. Vinter i Norge var litt uvant for oss som har vært i sydligere strøk de siste 3 årene. Sørlandskysten er ligger i fin avstand fra Larvik, og det er et vakkert område med mange flotte plasser. Vi gleder oss til mange flere turer i det vakre landet vårt, og håper også at det etterhvert kan bli mulig å komme sørover til andre flotte land med fine destinasjoner for turer, kiting og utforsking.

Litt vest for Borshavn, på vei mot Vanse var det flotte strender.

Her er det kanskje muligheter for kiting?

Translate »