I nyvasket og shinet bil satte vi kursen nordover. Sola skinte, nesten ikke trafikk på veiene, humøret og forventningene var på topp. Deilig å være på tur! Panter´n var nok også fornøyd med å komme på langtur. Vi gleder oss til opplevelsene og å ta dagene som de kommer. 

Denne gangen velger vi å starte med en video.

Og så kommer det en liten samling med bilder:

Første delmål var Steinvikodden i Stjørdal. Dette stedet hadde vi tenkt å stoppe ved ifjor, men det ble ikke slik. Iår derimot fikk vi det til. Det angret vi ikke på. En vakker plass ved Åsenfjorden som er en arm av Trondeheimsfjorden og slottet eller festningen ved Steinvikholmen en varm maikveld er ikke å forakte. Det var flere andre bobiler som hadde funnet plassen denne deilige dagen, men det var heldigvis plass til oss også. Dette er ikke egentlig noen bobilplass, kun en parkeringsplass hvor man kan parkere over natten, og det er ingen faciliteter. Det trenger jo ikke vi, vi har jo strøm og vann og alt vi trenger med oss.

Steinvikodden slott har en spennende historie. Her bodde Olav Engelbrektson som var den siste katolske erkebiskopen i Norge. Slottet stod ferdig i 1537, og erkebiskopen oppbevarte både St. Olav´s skrin samt andre kostbarheter her. Olav Engelbrektson måtte flykte under stridighetene under reformasjonen og endte i Nederland hvor han senere døde. St. Olavs´skrinet ble igjen, men ødelagt av danskene. Det innerste treskrinet med relikviene etter St. Olav ble etter sigende etterhvert flyttet til Nidaros.
Steinvikholmen er det største byggverket som er oppført i norsk middelalder. Slottet var opprinnelig 3 ganger så høyt som det vi ser idag. Det brant i 1542, og forfalt etterhvert så det vi ser idag er det som ble restaurert på slutten av 1800 tallet. De som ønsker å lese mer om dette: https://no.wikipedia.org/wiki/Steinvikholm_slott.

Vi gikk en runde rundt slotttet før vi inntok middag og nøt det siste av den nydelige solnedgangen. Kuene rautet, heggen duftet, tjelden pep og bråkte, og livet er ganske ålreit. Det ble tidlig kveld da det hadde vært mange mils kjøring første dag.

Dagen etter opprant med strålende sol igjen, og med egg og bacon tilberedt i Omnia startet dagen helt fortreffelig. HVor langt skulle vi kjøre idag? Nei det får vi ta som det kommer, tenkte vi. Vi følger jo bare E6 nordover, – eller skal vi svinge bortom «den gyldene omvei kanskje»? Så tenkt så gjort. Her er det et mangfold av gallerier, kunst, severdigheter og opplevelser, men de fleste var ikke åpne enda. Vi svingte likevel bortom og tok en runde ved Straumen som er en slags «mini Saltstraum». En koselig og flott plass dette også med gode fotomotiver.  Les mer om den Gyldne omvei her.

Men vi drar videre nordover, og nordover og etter en kort  pause i Grong for å strekke på beina og spise litt is så var vi plutselig ved Laksforsen. Her stoppet vi i fjor også, og da som nå spiste vi god hjemmelagde kjøttkaker. Litt bilder ble det også tid til. Så da er de første 95 milene unnagjort på 2 dager og vi gleder oss til fortsettelsen.

 

Translate »