Noe av det som er så fantastisk med å kjøre bobil er at veien blir til underveis. Opprinnelig hadde vi tenkt oss straka vegen til Nordkapp, men når været er så fantastisk i Lofoten, så ble det plutselig en sving vestover istedet. Og det var lurt for her var det 20 grader, vindstille og alt hva en bobilturist kan drømme om. Siden vi er så tidlig ute i sesongen så er det god plass og lite folk og bobiler. Vi er føler oss heldige og bare nyter.

Først litt video:

Så litt bilder:

Vi startet fra Laksforsen etter å ha gjort unna litt jobb før vi kjørte nordover. Mosjøen, Korgfjellet, Mo i Rana og så var vi plutselig ved Polarsirkelen på Saltfjellet igjen. Klart vi måtte stoppe litt og ta litt bilder og en matbit i bilen. Det var mye mindre snø her iår enn ifjor. Da var det over 2 meter brøytekanter. Polarsirkelsenteret var dessverre stengt, så vi dro videre mot fergeleiet i Bogenes. Siden vi egentlig hadde tenkt oss videre nordover så tok vi fergen til Skarberget. Det ble en fricamping på en flott plass rett før Narvik.

Dagen etter opprant med et strålende vær, og vi tok en revurdering av planene. Hvorfor sitte og kjøre bil i timesvis når vi kan dra ut til vakre Lofoten i sommersol? Så tenkt så gjort, – og så endte vi opp i Svolvær. Og er man i Svolvær så må man jo finne på noe spennede og gøy – så vi booket oss en Havørnsafari med Rib til Trollfjorden dagen etter.

Med fulladede kamerabatterier og store forventninger troppet vi opp på kaia før vi ble ikledd behørig antrekk for Ribtur; varmedress, redningsvest og slalombriller. Guiden Stian førte Riben i godt driv utover det blikkstille havet mot ørnens rike. Vi svingte mellom holmer og skjær, og med ett stoppet båten og der var første havørna klar til posering. Hun vet nok at når disse sorte båtene kommer så vanker det sild, – og det er snaddermat for havørn. Hun fløy et par runder før hun snappet opp fisken i vannet, – etterhvert kom hannen også – han ville også smake. Dette er opplevelser som vi kommer til å huske lenge. Vi så flere havørner, noen lundefugler og selvsagt mange måker. Turen fortsatte inn i den trange Trollfjorden, kun 85m bred. Det er nesten utrolig at hurtigruta klarer å snu inni her.

Vi fikk også litt historier og fakta om stedet før vi dro ut igjen. Vi er stumme av takknemlighet etter slike fantastiske naturopplevelser; de majestetiske fjellene med snø på toppene, det turkise og krystallklare vannet, de flotte havørnene, holmer og skjær, sol, fart og spenning. Dette var verdt hver krone.

Translate »